Τρίτη 16 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΣΚ ΑμΕΑ: Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για το θέμα Ειδικής Αγωγής εξήγγειλε για σήμερα στις 12 μ. η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ). Να δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο στη σημερινή κινητοποίηση προβάλλοντας τα αιτήματα του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, να πάρουν την υπόθεση της επιτυχίας της κινητοποίησης στα δικά τους χέρια, καλεί τους τυφλούς η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ ΑμΕΑ). Η προσυγκέντρωση των αγωνιστικών δυνάμεων των τυφλών γίνεται σήμερα στις 11.30 π.μ. στη γωνία Σωκράτους και Χαλκοκονδύλη.

ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: Τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ-3 μ.μ) και συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής. Καταγγέλλουν ότι τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των περικοπών από το υπουργείο Υγείας, το Κέντρο αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα και υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας. Οι εργαζόμενοι ζητούν ακόμα τη μεταβολή του Κέντρου σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Συγκέντρωση στο χώρο του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού σήμερα στις 12 το μεσημέρι και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Θεσσαλονίκης της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους για την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για παρελκυστική τακτική, αφού ροκανίζει το χρόνο, συμβάλλοντας στην παραγωγική απαξίωση των μονάδων, με στόχο το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου.

ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ: Μέχρι την επόμενη Παρασκευή 19 Μάη θα διαρκέσουν οι εκλογές στην Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Οι εκλογές συνεχίζονται στα γραφεία της Ενωσης, από τις 8.30π.μ. ως τις 8.30μ.μ., ενώ οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν με βιβλιάριο ασθενείας και αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Ο Ενιαίος Αγωνιστικός Συνδυασμός Λιθογράφων καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτιά του, «δίνοντας μια ισχυρή απάντηση σ' όλους αυτούς που μας θέλουν παθητικούς θεατές των εξελίξεων». Οργανώνοντας τον ταξικό τους αγώνα μέσα από το ΠΑΜΕ, «γιατί σ' εμάς και στα παιδιά μας, ανήκει ένα καλύτερο μέλλον», γιατί η μοιρολατρία, ο συμβιβασμός, η παθητικότητα και η υποταγή δεν ταιριάζει στην εργατική τάξη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ