Τετάρτη 24 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Σε πεντάωρη στάση εργασίας (8 π.μ.-1 μ.μ) και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 10 π.μ προχωρούν σήμερα Τετάρτη οι υγειονομικοί της Αττικής στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Οι εργαζόμενοι απ' τα νοσοκομεία της Α΄ ΔΥΠΕ Αττικής θα συγκεντρωθούν στον κόμβο Αμπελοκήπων, απ' τα νοσοκομεία της Β΄ ΔΥΠΕ στον κόμβο του νοσοκομείου «Σωτηρία» και της Γ΄ ΔΥΠΕ στην οδό Θηβών 46-48 (γραφεία Γ΄ ΔΥΠΕ Αττικής). Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στην υγεία πραγματοποιούν αύριο στάση εργασίας (8 π.μ.-1 μ.μ.), ενώ 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Στις 10.30 το πρωί εργαζόμενοι και γιατροί θα συγκεντρωθούν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» σήμερα Τετάρτη πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 7.00-9.30 π.μ. και συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου.

ΑΜΦΙΣΣΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις συνεχιζόμενες απολύσεις στην εταιρία «S&B» (Βιομηχανικά Ορυκτά) του Οδ. Κυριακόπουλου διοργανώνει αύριο το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, στις 8 μ.μ. στην πλατεία λαού της Αμφισσας.

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Ψυχικής Υγείας, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι ψυχικά πάσχοντες πραγματοποιούν σήμερα στις 10.30 π.μ. το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις Δομές Ψυχικής Υγείας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και άλλοι φορείς.

ΒΙΟΖΑΛ: Τέσσερις εργαζόμενους που διεκδίκησαν σταθερό ωράριο εργασίας και τήρηση των συμβάσεων πέταξε στο δρόμο η διεύθυνση της εταιρίας παραγωγής και εμπορίας ζωοτροφών ΒΙΟΖΑΛ, όπως καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας. Η εργοδοσία προχώρησε στις απολύσεις χωρίς καν να καταβάλει αποζημιώσεις. Οι παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων στην Εύβοια παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας το τελευταίο διάστημα, ενώ η ανεργία - ειδικά σε νέους και γυναίκες - έχει εκτιναχτεί στο 20%, σημειώνουν συνδικαλιστές.

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ: Την ώρα που η διοίκηση των Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης και η κυβέρνηση ροκανίζουν το χρόνο για το «λουκέτο» στην εταιρία, αποκαλύπτεται πως υπόγεια υλοποιείται πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενότητα και την αποτελεσματικότητα του αγώνα των εργαζομένων. Χτες δύο μέλη του ΔΣ του Σωματείου (Θ. Κυριακίδης και Σ. Κακαλιάς) κατέθεσαν αίτηση για έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ προκειμένου να συζητηθούν η λειτουργία του ΔΣ του Σωματείου και ζητήματα διαδικασιών στο πλαίσιο της κατάληψης.

ΕΚΑΒ: Απεργία επ' αόριστον συνεχίζουν να πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη. Τα επείγοντα διακομίζονται κανονικά στα νοσοκομεία μέσω των ασθενοφόρων του «166». Στα βασικά αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ περιλαμβάνονται η πλήρης ανάπτυξη του «166» με την αύξηση του αριθμού των ασθενοφόρων και το διπλασιασμό του προσωπικού. Επίσης αύξηση επιδομάτων, βαρέα και ανθυγιεινά κλπ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ