Παρασκευή 26 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑμΕΑ: Πλατιά σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης των γονιών, εργαζομένων, ασθενών, των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο υπουργείο Υγείας την ερχόμενη Τετάρτη 31 Μάη για την ψυχική υγεία πραγματοποιούν αύριο Σάββατο το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων. Στη σύσκεψη που θα γίνει στις 11 π.μ. στην αίθουσα της Οδού Χαλκονδύλη 37 στον 2ο όροφο καλούνται σύλλογοι εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Υγείας, Πρόνοιας, Ψυχικής Υγείας, Ειδικής Αγωγής, Επιτροπές Αγώνα, συνδικαλιστές, γονείς και κηδεμόνες. Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μάη θα γίνει πεντάωρη στάση εργασίας των εργαζομένων (10 π.μ. - 3 μ.μ.), κοινή συγκέντρωση των εργαζομένων, γονιών, ασθενών στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Υγείας.

«ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ»: Τετράωρη στάση εργασίας (6-10 το πρωί) ήταν η απάντηση των εργαζομένων στη θυγατρική αμερικανικής πολυεθνικής, την «ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ» (είδη υγιεινής) για αθέτηση συμφωνίας, που αφορά τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η εργοδοσία, ενώ είχε συμφωνήσει σε οικονομικά και θεσμικά αιτήματα του σωματείου, υπαναχώρησε στη συνέχεια και το σωματείο προχώρησε σε κινητοποιήσεις, με καθολική συμμετοχή. Ενώ, παράλληλα, σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, αν δεν υλοποιηθούν τα συμφωνημένα.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Την αποφασιστικότητα των συνταξιούχων της χώρας να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για την ανατροπή των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση και για να πάρουν πίσω τα κλεμμένα, δηλώνουν με ανακοίνωσή τους, μετά τη μαχητική προχτεσινή κινητοποίηση των συνταξιούχων, οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - NAT - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Οι Ομοσπονδίες χαιρετίζουν τους χιλιάδες συνταξιούχους των Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς, Αττικής, Πελοποννήσου και Κρήτης, που εκατοντάδες από αυτούς έκαναν πολλά χιλιόμετρα για να δώσουν το αγωνιστικό «παρών», παρά τη μεγάλη ζέστη, στις περιφερειακές συγκεντρώσεις που είχαν οργανωθεί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ