Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα, διεκδικώντας μεταξύ άλλων να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, να δοθεί λύση στα ασφαλιστικό και άλλα.

ΕΥΑΘ: Προετοιμάζεται το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που έρχονται στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια για ξεπούλημα τομέων της επιχείρησης σε εταιρεία Γαλλικών Συμφερόντων. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, αυτές τις ημέρες, εκπρόσωποι της εταιρείας «SUEZ», γαλλικών συμφερόντων, περνούν από ακτινογραφία την ΕΥΑΘ, μελετώντας δραστηριότητες, οικονομικά στοιχεία κλπ. Την ίδια ώρα, φωτογραφίζεται ως αναμενόμενη η παράδοση του διυλιστηρίου νερού και του Βιολογικού Καθαρισμού στη συγκεκριμένη εταιρεία, κάτι που προκύπτει και από τους όρους του Διεθνούς Διαγωνισμού για τη λειτουργία του.

ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ: Για ένατη μέρα χτες οι λιμενεργάτες της Θεσσαλονίκης συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και στο αντικείμενο της εργασίας τους. Κόντρα στην αδιάλλακτη στάση της διοίκησης του ΟΘΛ ΑΕ που με το λοκ άουτ που έχει επιβάλει προσπαθεί να σπάσει τον αγώνα τους και να ανοίξει το δρόμο για την είσοδο των εργολάβων.

ΟΤΕ: Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει τελικά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ μετά τις διαρκείς αναβολές των τελευταίων ημερών, με ευθύνη της πλειοψηφίας. Παρά το ότι η διοίκηση του ΟΤΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει ν' αλλάξει ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού (ΓΚΠ) επιδιώκοντας ανατροπή βασικών εργασιακών δικαιωμάτων (π.χ. άρση της μονιμότητας) οι δυνάμεις της πλειοψηφίας αποφεύγουν να πάρουν σαφή θέση, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν το διάλογο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ