Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ: Με θέματα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τη δράση του σωματείου για το επόμενο διάστημα πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη τη Γενική του Συνέλευση το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Γηροκομείων. Η Συνέλευση θα γίνει στο 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Μάρνη και Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β), στις 3.30 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τραμπούκους της εργοδοσίας έπεσε, σύμφωνα με καταγγελία, ο οδηγός Νίκος Νακούτης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Οδηγών «Μακεδών», Γ. Γιαλαμά, ο οδηγός απασχολούνταν στην επιχείρηση «ΤΙΚΤΑΣ» στη Θεσσαλονίκη απ' όπου απολύθηκε παράνομα. Ο εργοδότης αφού τον απέλυσε χωρίς να του καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση, στη συνέχεια έβαλε τους μπράβους του να τον χτυπήσουν. Αυτή η τραμπούκικη συμπεριφορά μαρτυρά το όργιο τρομοκρατίας που επικρατεί σε χώρους δουλιάς και ιδιαίτερα στον κλάδο των οδηγών.

ΟΤΕ: Στον αέρα παραμένουν οι χιλιάδες συνταξιούχοι που αποχώρησαν από τον ΟΤΕ με το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» που συνυπέγραψε πριν ενάμιση χρόνο η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας με τη διοίκηση της επιχείρησης. Εδώ και πολλούς μήνες δεν έχουν πάρει ακόμα το Εφάπαξ από το Ταμείο Αρωγής, που με τη σειρά περιμένει να πάρει το δάνειο από τον ΟΤΕ. Ο λόγος είναι ότι η διοίκηση του ΟΤΕ δε συμφωνεί στους όρους που προτείνει η Ομοσπονδία για τον τρόπο χορήγησης του δανείου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ