Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ: «Δεν μπορεί κανένας σήμερα να παίζει με την αγωνία και την ανέχεια των χιλιάδων ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης»! Αυτό διαμηνύουν προς την κυβέρνηση τα Σωματεία της Ζώνης, τα οποία με ανακοίνωσή τους καλούν το σύνολο του κλάδου σε αγωνιστική ετοιμότητα για να υπερασπίσουν, με κάθε τρόπο την καταβολή του έκτακτου εποχιακού επιδόματος. Σήμερα, έχει καθοριστεί συνάντηση μεταξύ των διοικήσεων των σωματείων με τον υφυπουργό Απασχόλησης και τον διοικητή του ΟΑΕΔ. Τα σωματεία της Ζώνης, καλούν «όλους τους συναδέλφους να μην πάρουν ούτε 1 ευρώ από τον ΟΑΕΔ, αλλά όλοι μαζί να απαιτήσουμε άμεσα καταβολή επιδόματος 1.300 ευρώ για όλους».

ΚΡΗΤΗ: Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωνικής Μέριμνας στην Κρήτη με κοινή απόφαση των σωματείων που συμμετέχουν στο Παγκρήτιο Συντονιστικό όργανο. Στα πλαίσια της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι διοργανώνουν σήμερα Παγκρήτια συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και πορεία προς την Περιφέρεια Κρήτης. Η πλειονότητα των εργαζομένων έχει να πληρωθεί από τρεις έως και οχτώ μήνες), ενώ τον Ιούλη του 2007 λήγουν οι χρηματοδοτήσεις και δεν είναι ξεκάθαρο αν και πώς θα συνεχίσουν τόσο τη λειτουργία τους όσο και να εργάζονται.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ: Οι εργαζόμενοι στον αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων στη χωματερή Ανω Λιοσίων συνέχισαν και χτες την τρίτη κατά σειρά 48ωρη απεργία, διεκδικώντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Το πρωί το Σωματείο συναντήθηκε με εκπροσώπους της εταιρείας - θυγατρικής του Ομίλου Μπόμπολα - οι οποίοι υποσχέθηκαν να καταθέσουν σήμερα γραπτώς νέες προτάσεις για αυξήσεις. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν τις προτάσεις και θα προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση. Διεκδικούν εφαρμογή μισθολογικών κλιμακίων από 23/8/2006, επιδόματα ανθυγιεινού - υπολογιστή - τεχνικό - βάρδιας και προσλήψεις προσωπικού.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ: Νέα τρίωρη στάση εργασίας (11 - 2 μ.μ.) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΠΥΡΚΑΛ - ΕΒΟ Υμηττού, Αιγίου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Λαυρίου). Στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι όλων των εργοστασίων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον ΟΛΠ στη διάρκεια των εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης πολεμικών συστημάτων «Difendory».

ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: Από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης της Ενωσης Μετάλλου Σαλαμίνας. Οι εκλογές θα γίνουν στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: «Οπως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις "τίμησαν" και "προστάτευσαν" τα "περήφανα γερατειά" έτσι και η σημερινή κυβέρνηση έκανε το "κοινωνικό της καθήκον", εξαγγέλλοντας οικονομική ανακούφιση προς τους συνταξιούχους με αυξήσεις από 3,5% - 4% που όπως υπερηφανεύεται υπερβαίνουν τον πληθωρισμό. Είναι να απορεί κανείς τι θα τα κάνουν τόσα λεφτά οι απόμαχοι της δουλιάς!», τονίζουν οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - TEBE - ΤΣΑ - NAT - ΕΛΤΑ - TAE - OTA - Δημοσίου σε ανακοίνωσή τους με αφορμή την 1η Οκτώβρη, Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας. Μια πρώτη απάντηση σ' αυτήν την κοροϊδία της κυβέρνησης, οι συνταξιούχοι θα δώσουν με τον διεκδικητικό τους αγώνα πανελλαδικά στις αρχές Νοέμβρη.

ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Την απόφαση της κυβέρνησης να επανεξεταστεί η λίστα με τους δικαιούχους των αναπηρικών συντάξεων, με στόχο το πετσόκομμά τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου, Κολωνού και πέριξ. Αναδεικνύοντας την υποκρισία της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ ο σύνδεσμος επισημαίνει πως τα δύο κόμματα ευθύνονται για το ότι η κατοχύρωση δικαιώματος σε αναπηρική σύνταξη προϋποθέτει πλέον ποσοστό αναπηρίας 80% από 67% που ήταν πριν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ