Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ: Σε κατάληψη του κεντρικού υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, στη Λάρισα, προχώρησαν χτες συνδικαλιστές και εκπρόσωποι μαζικών φορέων, ύστερα από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου (ΕΚΛ), απαιτώντας ν' ανακληθεί η απόφαση μετάθεσης της συνδικαλίστριας Βάσως Ζαραμπούκα στην Αθήνα. Η συνδικαλίστρια, μέλος της διοίκησης του ΕΚΛ - η οποία επί μία εικοσαετία δουλεύει στο ίδιο υποκατάστημα, στη Λάρισα, όπου είναι εγκαταστημένη η οικογένειά της - ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά για τη μετάθεσή της τη Δευτέρα 16 του Οκτώβρη. Δηλαδή, την επομένη των τοπικών εκλογών, στις οποίες συμμετείχε ως υποψήφια σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της «Νομαρχιακής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Σε συνάντηση που είχαν με το διευθυντή του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του ΕΚΛ και βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Μπ. Μπακούλας, επικεφαλής της ΝΕΑΣ, προειδοποίησαν πως οι κινητοποιήσεις για να σταματήσει η πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη θα συνεχιστούν. Για το θέμα παρενέβη και η Επιθεώρηση Εργασίας, ύστερα από σχετικό αίτημα του ΕΚΛ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Το Συντονιστικό Συνταξιουχικών Οργανώσεων, που συνεδρίασε χτες το πρωί στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποίηση στις 9 του Νοέμβρη, σε συντονισμό με τους συνταξιούχους όλης της χώρας, ενάντια στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 11.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου κρίνεται αν θα εγκριθούν ή όχι τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων του δημοσίου που δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Στη χτεσινή, κεκλεισμένων των θυρών, Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου η εισηγήτρια, Ανδ. Θεοτοκάκου, τάχθηκε με πολλές επιφυλάξεις υπέρ της έγκρισης πληρωμής των χρηματικών ενταλμάτων. Αντίθετα, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γ. Σ. Κούρτης, υπερασπίστηκε την αντίθετη απόφαση του Α΄ Τμήματος του ίδιου δικαστηρίου.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ: Σε 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και πορεία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι από τα 141 προγράμματα Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου. Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, που παραμένουν απλήρωτοι από τρεις έως και εννέα μήνες, καθώς και τη μονιμοποίησή τους στα προγράμματα αυτά των οποίων η χρηματοδότηση λήγει τον Ιούλη του 2007.

ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Στάσεις εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.) και κλείσιμο της εφημερίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του «Δρομοκαϊτειου» την ερχόμενη Δευτέρα 30 του Οκτώβρη και την Πέμπτη 2 του Νοέμβρη. Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το σωματείο, στις 1.400 οργανικές θέσεις (βάσει του Οργανισμού του 1989) και για 500 ασθενείς υπηρετούν μόλις 640 υπάλληλοι. Στα νοσηλευτικά τμήματα, όπου νοσηλεύονται 30 έως 65 ασθενείς, υπηρετούν δυο νοσηλεύτριες σε κάθε βάρδια. Επίσης, υπηρετούν μόνο 35 γιατροί, ενώ το απόγευμα και τη νύχτα δεν υπάρχουν εργαστηριακοί γιατροί και άλλες απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες. Τέλος, έξι κτίρια στην κοινότητα αγορασμένα με χρήματα του νοσοκομείου δε λειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ