Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ανοίγουν το Σάββατο 18 Νοέμβρη οι κάλπες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά. Οι εκλογές θα διαρκέσουν μέχρι τις 9 Δεκέμβρη και θα γίνουν στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Οι κάλπες τα Σαββατοκύριακα θα είναι ανοιχτές από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ τις καθημερινές από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα. Οι μεταλλεργάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ατομικό βιβλιάριο ασθενείας τους, αστυνομική ή σωματειακή ταυτότητα ή διαβατήριο.

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Ενα ακόμα τελεσίγραφο ότι θα πετάξει στο δρόμο 1.050 ψυχικά πάσχοντες, ασφαλισμένους του ΙΚΑ, από την 21η Νοέμβρη, αν η κυβέρνηση δε δεχτεί τις αυξήσεις που απαιτεί στα νοσήλια που πληρώνει το ΙΚΑ, έδωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου η Ενωση Νευροψυχιατρικών Κλινικών Αθηνών - Περιχώρων. Πρόκειται για τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της ψυχικής υγείας που επέβαλαν με την πολιτική τους οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στις τράπεζες ενάντια στα σχέδια των τραπεζιτών για απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΥΠΑ: Μέχρι αργά χτες βράδυ συνεδρίαζαν τα προεδρεία των Σωματείων Εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα αναστείλουν ή όχι τη 48ωρη απεργία που κήρυξαν για αύριο και μεθαύριο, με κυρίαρχο αίτημα την άμεση πρόσληψη προσωπικού στην Υπηρεσία.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΙΑΤΡΩΝ: Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών οργανώνει σύσκεψη τη Δευτέρα, 20 Νοέμβρη, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην Υγεία, στις 8 μμ, στην οδό Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος.

ΙΝΤΕΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡΝΤ: Για τέταρτη βδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι την επιχείρηση ειδών υγιεινής, διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων 5 συναδέλφων τους. Χτες πραγματοποίησαν 2ωρη στάση εργασίας σε όλες τις βάρδιες. Για το Σαββατοκύριακο προγραμματίζονται 3ωρες στάσεις ανά βάρδια και την Τρίτη, στα πλαίσια στάσεων εργασίας, θα γίνει και σύσκεψη σωματείων για να εκφραστεί η αλληλεγγύη.

ΕΟΤ: Τριήμερη απεργία πραγματοποιούν από χτες οι μηχανικοί του ΕΟΤ, ζητώντας να σταματήσει η δίωξη δύο διευθυντών που μετατέθηκαν στην επαρχία και να αποκατασταθούν υπηρεσιακά και ηθικά οι συνάδελφοί τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ