Σάββατο 18 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ξεκινάνε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και ολοκληρώνονται στις 9 Δεκέμβρη οι εκλογές στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά. Οι κάλπες τα Σαββατοκύριακα θα είναι ανοιχτές από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ τις καθημερινές από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα. Οι μεταλλεργάτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ατομικό βιβλιάριο ασθενείας τους, αστυνομική ή σωματειακή ταυτότητα ή διαβατήριο.

ΛΙΜΑΝΙΑ: Με συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση έξω από τον ΟΛΘ ΑΕ, συνέχισαν χτες τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Γιάννης Ζιώγας, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ του ΕΚΘ Σ. Ζαριανόπουλο και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων ταξικών συνδικάτων. Τα Σωματεία Οικοδόμων, «Παγκαπνεργατικό», Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δέρματος, ΕΠΕΤΕ, Ηλεκτροτεχνιτών Ανελκυστήρων, εργαζομένων στα καταστήματα «Λαμπρόπουλοι» και εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ - Μαρινόπουλος - DIA» κατέθεσαν κοινό ψήφισμα με το οποίο καταδικάζουν την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει το ξεπούλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

ΜΕΤΑΛΛΟ - ΘΡΙΑΣΙΟ: Σε πρώτη δύναμη για μια ακόμα φορά αναδείχτηκαν οι ταξικές δυνάμεις στο Συνδικάτο Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ» στο Θριάσιο. Ψήφισαν 236 εργαζόμενοι από 201 στις προηγούμενες εκλογές. Ο Συνδυασμός Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου έλαβε 205 ψήφους από 197 που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές και κατέλαβε τις 10 από τις 11 έδρες. Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 29 ψήφους και μία έδρα. Για το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας ψήφισαν 173 και ο ταξικός συνδυασμός έλαβε 151 ψήφους, εκλέγοντας και τους τρεις αντιπροσώπους. Για την Ομοσπονδία Μετάλλου έλαβε επίσης 151 ψήφους και εξέλεξε και τους δύο αντιπροσώπους.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε ο Πέτρος Πιτσιόρλας, συμβασιούχος στο Δήμο Ταύρου, που συνελήφθη από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της προχτεσινής επίθεσης των δυνάμεων καταστολής. Ο συμβασιούχος φέρει νάρθηκα στον καρπό του δεξιού του χεριού και κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε από αστυνομικούς.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την επόμενη Δευτέρα 20 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της επιχείρησης «Μοντέρνο Σπίτι ΑΕΒΕ» (Ξιφίτας) στη Ζάκυνθο, μετά από πρωτοβουλία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου του νησιού, απαιτώντας απ' την εργοδοσία να τακτοποιήσει άμεσα τις εκκρεμότητες προς το ΙΚΑ. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το ΕΚ του νησιού καταγγέλλουν τις προσπάθειες της εργοδοσίας να στήσει εργοδοτικό σωματείο, προκειμένου να διασπάσει και να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους, να «χτυπήσει» τη δράση της σωματειακής επιτροπής που έχουν εκλέξει.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ: Σε εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης προχωράει το Σάββατο και την Κυριακή το Συνδικάτο Οικοδόμων Ελευσίνας, στα γραφεία του Συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας (Σάββατο, 3 μ.μ. - 7 μ.μ., Κυριακή, 9 π.μ - 7 μ.μ.).

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Εκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων. Επίσης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Νομού Ιωαννίνων πραγματοποιεί την ετήσια Γενική του Συνέλευση την Κυριακή στις 10 π.μ. στα γραφεία του σωματείου (Αραβαντινού 5).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ