Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΤΕ: Εντείνονται οι μεθοδεύσεις της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας για ένταξη του ταμείου κύριας σύνταξης των εργαζομένων στο ΙΚΑ και του Επικουρικού τους στο ΕΤΑΤ. Μέχρι χτες το Ταμείο Κύριας Σύνταξης δεν είχε καταβάλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου. Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση επιχειρεί να εμφανίσει ως μόνη διέξοδο για το ταμείο την παραπέρα εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων. Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα έκανε παρέμβαση στη διοίκηση της Αγροτικής, απαιτώντας την καταβολή των συντάξεων.

ΚΑΡΦΟΥΡ: «Για να μην πληρώσει στους εργαζόμενους τα προβλεπόμενα από το νόμο για την ετήσια απογραφή (Κυριακή, 26/11), δηλαδή προσαύξηση - υπερωρίες - ημέρα ανάπαυσης, η εταιρεία Καρφούρ - Μαρινόπουλος αποφάσισε να κρατήσει τους εργαζόμενους όλων των καταστημάτων της το Σάββατο (25/11), μετά τις 8 το βράδυ, για να ξεκινήσουν την απογραφή, κάνοντας διευθέτηση του χρόνου εργασίας για το Σάββατο σε 10-12 ώρες» καταγγέλλει η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης σε σχετικό δελτίο Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι η καταγγελία είναι μόνο η αρχή του αγώνα για να το σταματήσουν.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σήμερα Τρίτη 28 Νοέμβρη ξεκινούν οι αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και ολοκληρώνονται την Κυριακή 3 Δεκέμβρη. Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν στα γραφεία του συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου 48β) και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα μπορούν να ψηφίζουν από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. όλες τις μέρες εκτός από την Κυριακή (από 12 μ. έως τις 6 μ.μ.), έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και το βιβλιάριο ασθενείας.

ΠΕΜΕΝ: Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί μεθαύριο Πέμπτη η ΠΕΜΕΝ, στις 10 π.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων της Ενωσης. «Η μαζική, δυναμική συμμετοχή στη ζωή και στη δράση του σωματείου μας, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΕΜΕΝ, αποτελεί τον κυματοθραύστη στην αντιναυτεργατική - αντιλαϊκή πολιτική».

ΛΙΜΑΝΙΑ: Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με αποχή από τις υπερωρίες και την εργασία από τα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο, η διοίκηση της ΟΜΥΛΕ απέρριψε την πρόταση της αγωνιστικής παράταξης «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» για συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, οπότε και έχει αποφασιστεί νέα συνάντηση της ΟΜΥΛΕ με τον Κεφαλογιάννη, για 24ωρη απεργία και συντονισμό δράσης με τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Από αύριο έως τις 2 Δεκέμβρη θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής. Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν στα γραφεία της Ενωσης απαραίτητα με αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας τις εξής ώρες: Τετάρτη 29 Νοέμβρη έως Παρασκευή 1 Δεκέμβρη, 8 π.μ. - 8 μ.μ. Το Σάββατο 2 Δεκέμβρη 9 π.μ. - 2 μ.μ.

ΔΕΗ: Σε κλείσιμο των Στροφείων (μηχανήματα που πολτοποιούν το λιγνίτη για να καίγεται πιο εύκολα στους λέβητες των μονάδων) στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αμυνταίου Φιλώτα προχώρησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι. Οπως δήλωναν, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι τριτοκοσμικές, ενώ στο χώρο των Στροφείων είναι χαλασμένος ο εξαερισμός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ