Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΤΑΛΛΟ: Το εργατικό «ατύχημα» που στοίχισε τη ζωή του 47χρονου Αναστάσιου Τσούτσικα καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Επισημαίνοντας ότι στην επιχείρηση όπου δούλευε ο εργάτης είχε απαγορευτεί η είσοδος σε συνδικαλιστές, το συνδικάτο καλεί «κάθε εργαζόμενο σε κάθε εργοστάσιο με αποφασιστικό τρόπο μαζί με το συνδικάτο μας να απαιτήσουμε την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας».

ΕΡΓΑ ΑΧΕΛΩΟΥ: Την κάθοδό τους στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη 23 Γενάρη, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο ΥΠΕΧΩΔΕ, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα έργα εκτροπής του Ανω Ρου του Αχελώου, διεκδικώντας τη συνέχιση του έργου. Οι περίπου 80 εργαζόμενοι, που τέθηκαν πριν λίγο καιρό σε διαθεσιμότητα από την εταιρεία «Μηχανική» του μεγαλοεργολάβου Εμφιετζόγλου, ζητούν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου και να δεσμευτεί για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της εκτροπής.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Διπλασιασμός των ψηφισάντων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και αύξηση των αντιπροσώπων των ταξικών δυνάμεων στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ήταν τα αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο Αγρίνιο που ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 236 ψηφισάντων (125 παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές) η «Ταξική Ενότητα», που ήταν και η μοναδική που συγκρότησε ψηφοδέλτιο, έλαβε και τις 236 ψήφους και αύξησε τους αντιπροσώπους της στο Εργατικό Κέντρο από δύο σε πέντε και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων από έναν σε δύο.

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Τη μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στο Δήμο Κέρκυρας ζητά η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Με αφορμή την εύλογη αβεβαιότητα των εργαζομένων του δήμου, την οποία δημιουργεί η στάση της νεοεκλεγμένης δημοτικής αρχής του αντάρτη του ΠΑΣΟΚ κ. Μικάλεφ, στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «το δικαίωμα στη σταθερή, μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής, ούτε να μπαίνει στον Προκρούστη των νομικών και νομικίστικων προσκομμάτων». Ανάλογη καταγγελία εξέδωσε και η «Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση» (ΑΔΗΚ).

«ΣΟΥΛΗΣ»: Κατάληψη στα γραφεία της περιφέρειας Φθιώτιδας, στη Λαμία, πραγματοποίησαν χτες πρώην εργάτες της επιχείρησης «ΣΟΥΛΗΣ», διαμαρτυρόμενοι για μεθοδεύσεις με τις οποίες θα μπει οριστική ταφόπλακα στην εταιρεία. Οι 160 απολυμένοι ακούνε εδώ και μήνες υποσχέσεις για επαναλειτουργία της «ΣΟΥΛΗΣ», ώστε και οι ίδιοι να επιστρέψουν στη δουλιά τους. Ωστόσο, δεν έχουν πάρει όχι μόνο αποζημίωση, αλλά ούτε και τα δεδουλευμένα 5-6 μηνών που τους χρωστά η εργοδοσία.

ΠΟΠΟΚΠ: Τη δίωξη δύο συνδικαλιστικών στελεχών της του Α΄ και Β΄ αντιπροέδρου της καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής. Η ΠΟΠΟΚΠ εγκαλεί τον διοικητή του ΟΑΕΕ γιατί εντελώς αναίτια, με πρόσχημα ότι μίλησαν για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του Ταμείου, τους παραπέμπει στα δικαστήρια, ζητώντας μάλιστα χρηματική αποζημίωση 150.000 ευρώ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ