Τρίτη 20 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ»: Ακυρη, παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας την ομαδική απόλυση των 135 εργαζομένων στα «Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ» του ομίλου Στασινόπουλου, που έγινε τον Αύγουστο του 2005. Μάλιστα, στην απόφασή του αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να επαναπροσληφθούν άμεσα και παράλληλα απαιτεί από την επιχείρηση να καταβάλει σε όσους απέλυσε τα δεδουλευμένα μέχρι και σήμερα. Επίσης, θέτει ποινική ρήτρα (1.500 ευρώ ημερησίως) στην επιχείρηση για όσο διάστημα από τώρα και στο εξής καθυστερεί να τους επαναπροσλάβει. Υπενθυμίζεται ότι ο Ομιλος Στασινόπουλου πέταξε τον Αύγουστο του 2005, τους 135 εναπομείναντες εργάτες. Είχε προηγηθεί το έγκλημα στις 3 Απρίλη του 2003 όταν η εργοδοσία έστειλε στον τάφο έξι εργάτες και σακάτεψε άλλους τρεις έπειτα από έκρηξη φιάλης προπανίου.

«ΒΑΛΚΑΝ»: Για τέταρτη βδομάδα συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα οι εργαζόμενοι της «ΒΑΛΚΑΝ Εξπορτ» στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα πραγματοποιούν συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων σήμερα, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών Δεκέμβρη, Γενάρη, Φλεβάρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ