Παρασκευή 23 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΔΕΥΑΙ: Την απόλυση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων, Δημήτρη Πουπούλη από τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αρδευσης Ιεράπετρας (ΔΕΥΑΙ), όπου εργάζονταν και την απομάκρυνσή του από το ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία σε συνεδρίασή της η Διοίκηση της Επιχείρησης, την Τετάρτη το απόγευμα. Την πρόταση έκανε η Δήμαρχος Ιεράπετρας, Μανώλης Μαστοράκης (ΠΑΣΟΚ). Χτες, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης. Η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το γεγονός.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας απέναντι στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας για τη νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση, καθώς επιμένει προκλητικά να απαντάει στις διεκδικήσεις με τα γνωστά περί «ανταγωνιστικότητας» και ότι «δεν υπάρχουν χρήματα» για αυξήσεις. Οι εργαζόμενοι ήδη προχώρησαν σε δύο 4ωρες στάσεις εργασίας. Τη Δευτέρα θα γίνει Γενική Συνέλευση με ταυτόχρονη στάση εργασίας, ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΤΑΙ στα Γιάννενα την επόμενη Τετάρτη, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη. Στο μεταξύ, οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» πέτυχαν με την επίσχεση εργασίας που πραγματοποίησαν πριν τρεις μέρες να υπογραφεί η εκκαθάριση εφημεριών του Δεκέμβρη και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ: Στη σύνταξη του μηνός Μάη του ΙΚΑ, που θα καταβληθεί στις 20 Απρίλη, θα ενσωματωθεί και η αύξηση - κοροϊδία του 4% που ισχύει από 1/1/07 καθώς και τα αναδρομικά Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη και Απρίλη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ