Τρίτη 3 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΤΑ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σε πρώτη δύναμη επανεκλέχτηκαν οι ταξικές δυνάμεις στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για τη νέα διοίκηση στα Γιάννενα, αυξάνοντας τις ψήφους τους στη νέα διοίκηση και εκλέγοντας έναν ακόμη αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία. Σε σύνολο 960 ψηφισάντων (9 λευκά - άκυρα), η παράταξη της «Ενότητας Εργαζομένων» έλαβε 365 ψήφους - 40 παραπάνω από τις προηγούμενες εκλογές - και διατηρεί τις τρεις έδρες της στη νέα 9μελή διοίκηση. Η παράταξη της «Ανεξάρτητης Κίνησης» (ΔΑΚΕ) έλαβε 275 ψήφους και εκλέγει 3 εκπροσώπους (από 2), ενώ οι παρατάξεις της «Αγωνιστικής Κίνησης ΟΤΑ» (ΠΑΣΚΕ) και οι «Αγωνιστικές Συσπειρώσεις» (στηρίχτηκε από ΝΑΡ), έλαβαν 163 και 148 ψήφους αντίστοιχα και εκλέγουν από δύο και έναν εκπρόσωπο η κάθε μία στη νέα διοίκηση. Για την Ομοσπονδία, το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Ενότητας» εκλέγει έναν εκπρόσωπο παραπάνω (5 από 4). Αντίστοιχα, οι παρατάξεις της «Ανεξάρτητης Κίνησης» και της «Αγωνιστικής Κίνησης ΟΤΑ» εκλέγουν από 3 η κάθε μια και οι «Αγωνιστικές Συσπειρώσεις» έναν.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο στην Ελευσίνα, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις και την πληρωμή εφημεριών που τους οφείλονται. Χτες το πρωί έκαναν μια πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο. Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, η οποία δήλωσε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα και τα αιτήματά τους. Σήμερα με απόφαση του σωματείου προχωρούν και σε νέα συγκέντρωση με ταυτόχρονη στάση εργασίας 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι και πορεία στο κέντρο της Ελευσίνας.

ΟΤΕ: Παναττική στάση εργασίας (10 π.μ. - 1 μ.μ.) πραγματοποιείται σήμερα στον ΟΤΕ με αφορμή τη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων για την προσαρμογή του καταστατικού της επιχείρησης στις αντεργατικές διατάξεις του νόμου που ψήφισε η ΝΔ, ολοκληρώνοντας την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ.

ΒΟΛΟΣ: Απλήρωτοι για τους μήνες Φλεβάρη και Μάρτη παραμένουν οι εργαζόμενοι στον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου. Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και από το γεγονός - εκτός των άλλων - ότι οι πολιτιστικοί οργανισμοί του Δήμου Βόλου (Καλλιτεχνικός, Κέντρο Μουσικού Θεάτρου, Συμφωνική Ορχήστρα) έχουν να λάβουν 1 εκατ. ευρώ από προγραμματικές συμβάσεις, που οι κυβερνήσεις ενώ υπέγραψαν δεν υλοποίησαν. Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, απαιτώντας την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της κυβέρνησης και την καταβολή χρωστούμενων και δεδουλευμένων.

ΥΓΕΙΑ: Μνημόνιο συνεργασίας στους τομείς της Υγείας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας υπέγραψαν χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Κύπριος ομόλογός του Χάρης Χαραλάμπους. Στο μνημόνιο «περιλαμβάνονται πρόνοιες για ενιαία στρατηγική των δύο χωρών σε θέματα υγείας, αδελφοποίηση νοσοκομείων Ελλάδος και Κύπρου, ειδική συνεργασία για τη μεσογειακή αναιμία και τη γρίπη των πτηνών, αλλά και οργάνωση συνεδρίων από κοινού», δήλωσε ο Χ. Χαραλάμπους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ