Τετάρτη 4 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΒΑΛΚΑΝ: Για έκτη βδομάδα οι εργαζόμενοι της ΒΑΛΚΑΝ συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα. Μετά τη νέα άκαρπη τριμερή συνάντηση, που έγινε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν και θα προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις σήμερα Τετάρτη στις 11 το πρωί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Στη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης η εργοδοσία κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στη δουλιά και να της δώσουν περιθώριο ενός μήνα για να καταθέσει τις προτάσεις της. Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της σημειώνει πως «είναι άμεσα αναγκαίο τα εργατικά συνδικάτα, όλοι οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης να εκδηλώσουν ενεργά τη συμπαράστασή τους». Χτες αντιπροσωπεία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε τους απεργούς στο εργοστάσιο.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Αγριος βανδαλισμός και λεηλασία σημειώθηκε προχτές αργά το βράδυ στα γραφεία του Παραρτήματος Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων. Αγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία, έσπασαν με σιδηρολοστούς τις πόρτες και τα παράθυρα και απέσπασαν χρήματα και έγγραφα του συνδικάτου. Αξίζει να σημειωθεί πως τα υπόλοιπα γραφεία του κτιρίου έμειναν άθικτα, γεγονός που αποδεικνύει ότι πρόκειται για σχεδιασμένη επίθεση, με στόχο το συνδικάτο. Η διοίκηση του παραρτήματος του Περιστερίου με ανακοίνωσή της καλεί τους οικοδόμους να περιφρουρήσουν την ταξική γραμμή του συνδικάτου, πυκνώνοντας τις γραμμές της πάλης.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Απλήρωτες παραμένουν τους τελευταίους τρεις μήνες οι καθαρίστριες των σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα. Στις πλάτες τους παίζει παιχνίδι η κυβέρνηση, αλλά και η συμβιβασμένη Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η οποία ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας να στείλει εγκύκλιο ώστε οι εργαζόμενοι να πληρωθούν από τους δήμους. Αλλο που δεν ήθελε η κυβέρνηση το έπραξε ευθύς αμέσως και ζητά από τους δήμους να τις πληρώσουν από τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων. Η ΚΕΔΚΕ όμως δε δίνει το πράσινο φως στους δήμους και ζητά επιπλέον κονδύλια.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στους δήμους της Κεφαλονιάς σήμερα Τετάρτη, με κεντρικό αίτημα την άμεση ανάκληση των απολύσεων στους Δήμους Λειβαθούς, Ερίσσου, Αργοστολίου και την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον περασμένο Δεκέμβρη. Στο πλευρό των εργαζομένων στο Δήμο Αργοστολίου και για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας βρέθηκε χτες ο Τάκης Σκιαδάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ μαζί με αντιπροσωπεία του ΕΚ Κεφαλονιάς, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο.

ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ: Μετά τη «Γιούρομπανκ» και η «Αλφα Μπανκ» προχωρά στην εφαρμογή της κατάπτυστης κλαδικής σύμβασης που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ για την απελευθέρωση του ωραρίου συναλλαγών. Ετσι, και στην «Αλφα», διοίκηση και εργοδοτικοί συνδικαλιστές συμφώνησαν στην απελευθέρωση του ωραρίου σε δέκα καταστήματα, που θα λειτουργούν και τα απογεύματα τις καθημερινές, αλλά και το Σάββατο.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Παναττική στάση εργασίας (12 μ.- 3.15 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής (Αιόλου 86) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα. Αιτία της στάσης η απόφαση της διοίκησης να ασφαλίζει όσους προσελήφθησαν από 1 Γενάρη 2005 και μετά στο Επικουρικό του ΙΚΑ και όχι στο Επικουρικό των εργαζομένων στην Τράπεζα, «αξιοποιώντας» τον αντιασφαλιστικό νόμο 3371/05.

ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Σε στάση εργασίας 10 με 1 το μεσημέρι και πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Ελευσίνας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Στο πλευρό τους βρέθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Θριασίου και του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας. Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα διεκδικώντας: Προσλήψεις προσωπικού, να μην ανοίξει κανένα νέο τμήμα στο νοσοκομείο μέχρι να γίνουν προσλήψεις, καταβολή των υπερωριών και εφημεριών που τους οφείλονται από το Νοέμβρη, δημόσια δωρεάν Υγεία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ