Τετάρτη 25 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν με το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα στα γραφεία του Συλλόγου (πλ. Μητροπόλεως 10), από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

ΝΑΤ: Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη σχετικά με το ΝΑΤ, απαιτώντας από την κυβέρνηση να καλύψει όλα τα ελλείμματα του ΝΑΤ και των άλλων ταμείων (επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας) των ναυτεργατών από τον κρατικό προϋπολογισμό σύμφωνα με τις δεσμεύσεις. Επίσης, μεταξύ άλλων ρωτάει: «Γιατί η κυβέρνηση δεν εισπράττει βεβαιωμένες οφειλές προς το ΝΑΤ δεκάδων ναυτιλιακών εταιρειών, δεν προχωρά στην αύξηση των εισφορών των εφοπλιστών που είναι μειωμένες έναντι και αυτών των εργοδοτών στο ΙΚΑ, δεν παίρνει μέτρα για την αύξηση των θέσεων εργασίας των ναυτεργατών, που θα αυξήσουν και τα έσοδα, αλλά αντίθετα μειώνει τις θέσεις εργασίας και επιτρέπει τη ναυτολόγηση ναυτεργατών που δεν είναι ασφαλισμένοι κ.ά.».

ΟΤΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας έκανε χτες το απόγευμα η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής στο υπουργείο Εσωτερικών, απαιτώντας την ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) με ταυτόχρονη επέκταση του θεσμού και σε άλλα επαγγέλματα και ειδικότητες χωρίς διαχωρισμούς παλαιών - νέων εργαζομένων. Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής επέδωσε σχετικό ψήφισμα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Π. Γεωργιάδη.

ΕΛΛΕΝΙΤ: Χωρίς επιδότηση ανεργίας και ένσημα, με κίνδυνο αυτό να έχει επιπτώσεις και στο δικαίωμα συνταξιοδότησής τους, μένουν εδώ και 15 μήνες οι 24 εργαζόμενοι της ΕΛΛΕΝΙΤ ΑΕ, που έμειναν άνεργοι μετά τη διακοπή της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Από το Νοέμβρη του 2005 έπρεπε να έχουν ενταχθεί στο καθεστώς ειδικής επιδότησης της ανεργίας, όμως η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης έμεινε στα χαρτιά. Οι εργαζόμενοι της ΕΛΛΕΝΙΤ δεν εισπράττουν την ειδική επιδότηση της ανεργίας. Παράλληλα και ο ΟΑΕΔ τους αποκλείει από το ταμείο ανεργίας με το αιτιολογικό ότι εντάσσονται στο καθεστώς ειδικής επιδότησης.

ΕΙΑΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ) πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοί του, στις 8-10 π.μ. Αντιδρώντας στις δραματικές ελλείψεις προσωπικού και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΙΑΑ και οι εργαζόμενοί του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ