Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΥΔΑΠ: Ενισχυμένες βγήκαν οι ταξικές δυνάμεις από τις αρχαιρεσίες για την εκλογή δύο εκπροσώπων των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ στο ΔΣ της επιχείρησης. Η «Αγωνιστική Ενότητα - Συνεργαζόμενοι» έλαβε 589 ψήφους (από 462 το 2002), με συνέπεια το ποσοστό της να φτάσει στο 18,99%, (αυξημένο κατά 5,42%). Η ΔΑΚΕ έλαβε 1.359 (από 1.373) και ποσοστό 43,82% (από 40,33%), ενώ η ΠΑΣΚΕ 1.153 (από 1.569) και 37,18% (από 46,09%). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τη μία έδρα καταλαμβάνει η ΔΑΚΕ και τη δεύτερη η ΠΑΣΚΕ.

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Να διασφαλιστούν η λειτουργία του εργοστασίου και οι θέσεις εργασίας, διεκδικούν οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα, που χθες διαδήλωσαν μαζικά στην Αθήνα, με πορεία από την Ομόνοια έως το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή και τέλος στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έπεσαν θύματα εμπαιγμού, αφού ο ιδιαίτερος του πρωθυπουργικού γραφείου δε δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους και τους βουλευτές που τους συνόδευαν. Στο πλευρό τους βρέθηκε και πάλι ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, ο οποίος κατήγγειλε πως η κυβέρνηση ροκανίζει το χρόνο, προκειμένου να διευκολύνει την υλοποίηση της απόφασης των τραπεζών και νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας, να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο της ΒΦΛ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΑΤ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα, στις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα, αντιδρώντας στην εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Κέντρου για να καλυφθούν τα λειτουργικά του έξοδα και διεκδικώντας επαρκή κρατική επιχορήγηση και αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Πρόνοιας και Ειδικής Αγωγής.

«ΙΑΣΩ GENERAL»: Στάση εργασίας (10-11 π.μ.) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής κλινικής «Ιασώ General», διεκδικώντας την άμεση επαναπρόσληψη των δυο εργαζομένων που απέλυσε καταχρηστικά η διοίκηση της κλινικής. Διεκδικούν ακόμα προσλήψεις προσωπικού, να σταματήσουν οι εσωτερικές μετακινήσεις εργαζομένων και η τρομοκράτηση των εργαζομένων.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Γενική συνέλευση, την Τετάρτη 16 Μάη και ώρα 9.30 το πρωί, πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης ΙΚΑ-ΤΕΑΜ Επισιτιστών στην αίθουσα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού (Γλάδστωνος 3, Στοά Φέξη, 7ος όροφος).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ