Τρίτη 15 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην επιχείρηση «Παπαπαύλου» (χονδρική πώληση ειδών σπιτιού στο Γαλάτσι), απαιτώντας την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης Σταυρούλας Σωτηροπούλου, προχώρησαν χτες το πρωί μέλη και συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Παρά τις εργοδοτικές απειλές, παρέμειναν στην είσοδο της επιχείρησης με πανό και με ντουντούκα, φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα. Αυτό που έχει σημασία, όπως δήλωσαν και οι ίδιοι, είναι ότι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και περαστικοί δήλωσαν την αλληλεγγύη τους, καθώς και ότι είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν έμπρακτα στην όποια πρωτοβουλία για την επαναπρόσληψη της απολυμένης.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Το νέο έγκλημα στο βωμό της ασυδοσίας και των κερδών του κεφαλαίου με θύμα τον 40χρόνο εργάτη Δημήτρη Καρασούλη, που βρήκε τραγικό και ακαριαίο θάνατο την προηγούμενη βδομάδα στο Εργοτάξιο της Εγνατίας Οδού στο Μεγάλο Περιστέρι, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Οικοδόμων του Νομού Ιωαννίνων. Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργοταξίων της Εγνατίας Οδού. «Είναι ανάγκη να πάρουμε τώρα την υπόθεση της ασφάλειας της ζωής μας στα χέρια μας. Να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας, να φτιάξουμε τη δική μας οργάνωση στον άξονα της Εγνατίας Οδού», είναι το κάλεσμα που απευθύνει το Σωματείο.

«ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ»: Ακαρπη ήταν και η χτεσινή τριμερής συνάντηση (θα επαναληφθεί αύριο Τετάρτη) σωματείου «ΑΓΕΤ Ηρακλής» και εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε αγωνιστική επιφυλακή και μαζί τους τα ταξικά συνδικάτα της περιοχής. Χτες, εκπρόσωποι των Σωματείων Φαρμάκου - Καλλυντικών και Μετάλλου Νομού Βοιωτίας, Οικοδόμων Θήβας και εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΒΙΝΤΕΡ», επισκέφθηκαν το εργοστάσιο στη Χαλκίδα, συναντήθηκαν με συνδικαλιστές του σωματείου του χώρου και μοίρασαν ανακοίνωση στους εργαζόμενους της πρωινής και απογευματινής βάρδιας, αναδεικνύοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι της περιοχής να αντιπαλέψουν από κοινού τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της γαλλικής πολυεθνικής, αφού η επίθεση τους αφορά όλους.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει σήμερα η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς στο υπουργείο Υγείας, στις 10.30 π.μ., στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, διεκδικώντας την επιστροφή των κλεμμένων απ' το ασφαλιστικό ταμείο (ΤΣΑΥ) απ' το 1950. Οι γιατροί του ΚΑΤ απείχαν χτες απ' τις εργασίες τους και έκοψαν συμβολικά τη συγκοινωνία στην οδό Κηφισίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα. Συνεχίζουν την αποχή απ' τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τα εργαστήρια και τα χειρουργεία οι γιατροί του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του Μάρτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ