Πέμπτη 31 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ: Ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων που διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλιά. Χτες, στο πλαίσιο της απεργίας, η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στη Βουλή όπου και κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων.

ΓΑΛΗΝΟΣ: Με την απόλυση μιας καθαρίστριας, χτες, η διοίκηση της κλινικής «Γαληνός» στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασε την αντεργατική επίθεση στο πλαίσιο της απόφασής της να διώξει όλο το βοηθητικό προσωπικό και να αναθέσει σε εργολάβους τους τομείς της καθαριότητας και τα μαγειρεία. Με στάση εργασίας σήμερα και απεργιακή συγκέντρωση έξω από την κλινική (Μητροπόλεως 86) απαντούν οι εργαζόμενοι και απαιτούν ανάκληση της απόλυσης. Παρέμβαση στη διοίκηση, προκειμένου να ανακληθεί η παράνομη απόλυση, πραγματοποίησαν χτες το πρωί το Επιχειρησιακό και το Κλαδικό Σωματείο, η Ομοσπονδία του Κλάδου και ο ΓΓ του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σ. Ζαριανόπουλος. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να διευρύνουν τις απολύσεις και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

ΓΙΑΤΡΟΙ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες συνδικαλιστές της ΕΙΝΑΠ, κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών. Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με στελέχη του υπουργείου, τα οποία μετέφεραν υποσχέσεις για περίπου 10.000 προσλήψεις το 2007, θέσεις που στην πλειοψηφία τους αφορούν 8μηνίτες και 10μηνίτες εργαζόμενους και προκηρύξεις προηγούμενων ετών. Οι συνδικαλιστές της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών» κατήγγειλαν το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία και διαμαρτυρήθηκαν για τις αντιδραστικές τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με τους επικουρικούς και τους ειδικευόμενους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία.

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: H δραματική απουσία δομών για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών και εφήβων επισημάνθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Παιδοψυχιατρικής που θα γίνει στις 8-10 Ιούνη στην Αθήνα. Σύμφωνα με την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδα, παρά τις εκρηκτικές ανάγκες, στους 30 απ' τους 51 νομούς της χώρας δεν υπάρχουν κανενός είδους δημόσιες ψυχιατρικές υπηρεσίες. Η ψυχιατρική νοσηλεία των εφήβων επαφίεται για ολόκληρη τη Νότια και Κεντρική Ελλάδα στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στην Πεντέλη, που και αυτό σχεδιάζεται να κλείσει!

ΚΕΡΚΥΡΑ: Δυναμική απάντηση στην καταστρατήγηση του ωραρίου και της κυριακάτικης αργίας έδωσαν οι εργαζόμενοι των αλυσίδων σούπερ-μάρκετ «ΔΗΜΗΤΡΑ» και «SCONTOS» στην Κέρκυρα την περασμένη Κυριακή, με μπροστάρη το ταξικό τους σωματείο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Τα παραπάνω σούπερ-μάρκετ στην περιοχή της Βόρειας Κέρκυρας και συγκεκριμένα σε Σιδάρι, Αχαράβη, Κασσιόπη, Δασιά έβαλαν «λουκέτο» την Κυριακή 27/5 μετά την αγωνιστική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις.

ΒΦΛ ΚΑΒΑΛΑΣ: Νέα κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου πραγματοποιούν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ στην Καβάλα, αποκλείοντας την Εγνατία Οδό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο στο ύψος του εργοστασίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ: Σειρά κινητοποιήσεων (τρίωρες στάσεις εργασίας σήμερα και στις 6 και 7 Ιουνίου - 24ωρη απεργία στις 14 Ιουνίου) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Γεωργίας με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

ΟΑΕΔ: Σε 24ωρη απεργία, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού Απασχόλησης στις 12.30 μ.μ. και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, προχωρούν σήμερα Πέμπτη οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ