Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΔΕΗ: Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη διοικήσεων και αντιπροσώπων στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τα Εργατικά Κέντρα πραγματοποιούν στις 5 και 6 Ιούνη η Ενωση Τεχνικών (ΕΤΕ ΔΕΗ) και στις 6 και 7 Ιούνη η Ενωση Διοικητικο-οικονομικού Προσωπικού (ΕΔΟΠ ΔΕΗ). Οι ταξικές δυνάμεις, η Αγωνιστική Συνεργασία στην ΕΤΕ ΔΕΗ και η ΕΣΚ-Συνεργαζόμενοι στην ΕΔΟΠ ΔΕΗ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ολομέτωπη επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης γυρίζοντας την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, στην κατεύθυνση έντασης του αγώνα κατά της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

«ΓΑΛΗΝΟΣ»: Την άμεση ανάκληση των απολύσεων των καθαριστριών στη γενική κλινική «Γαληνός» στη Θεσσαλονίκη, μέλος του ιδιωτικού ομίλου της «Βιοϊατρικής» και την παρεμπόδιση μελλοντικών απολύσεων, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης με Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Απασχόλησης. Ζητούν ακόμα τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ιδιωτικές και δημόσιες δομές Υγείας καθώς και την απομάκρυνση των εργολάβων.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ: Με νέα μέλη συγκροτήθηκε το σωματείο των αποκλειστικών νοσοκόμων στο Ηράκλειο με την επωνυμία «Συνδικάτο Αποκλειστικής Απασχόλησης Ελλάδας» «ΕΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», παράρτημα Ηρακλείου. Μετά από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 29 Μάρτη 2007, στη διοίκηση εκλέχτηκαν η Μαρίνα Δασκαλάκη στη θέση του Προέδρου, Μαρία Παπαδάκη, αντιπρόεδρος, Ελένη Πελεκάνου, γραμματέας, Γιώργος Κωνσταντακάκης, ταμίας και μέλος η Γενοβέφα Τυμπανίδου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ