Σάββατο 23 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΣΝΙΕ: Σε συσπείρωση και αγώνα για να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που υπέγραψε η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), καλεί τα ταξικά συνδικάτα η Ομοσπονδία. Υπογραμμίζοντας ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου έχουν βάλει «λυτούς και δεμένους», ώστε να εμποδίσουν την υπογραφή της φετινής ΣΣΕ της ΟΣΝΙΕ από το αρμόδιο υπουργείο Απασχόλησης και έτσι να αφήσουν χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου χωρίς τις μισθολογικές αυξήσεις που υπαγορεύονται από αυτή.

«ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»: Την υποκρισία των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ, που από τη μια θρηνούν για τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και από την άλλη τη στηρίζουν σε όλα τα επίπεδα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πειραιά ΠΑΜΕ με αφορμή το γεγονός ότι οι πρώην εργαζόμενοι στα «Λιπάσματα Δραπετσώνας» παραμένουν αφημένοι στην τύχη τους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκλεισε το εργοστάσιο και απέλυσε 380 εργαζόμενους. Η ίδια πολιτική συνεχίστηκε από τη ΝΔ, που βάζει λουκέτο στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, ενώ εκεί οδηγείται και το εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης.

ΕΘΝΙΚΗ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα 25 Ιούνη οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα ενάντια στην απόλυση συναδέλφου τους και για τη διεκδίκηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η «Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Συμπαράταξη» καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα και να στείλουν μήνυμα ότι δε θα επιτρέψουν να περάσει η εργοδοτική να αυθαιρεσία. Να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψη του συναδέλφου, την κατάργηση των προσλήψεων με εξάμηνη δοκιμαστική περίοδο, τη μονιμοποίηση όλων όσοι προσλήφθηκαν με αυτή τη διαδικασία.

ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΙΚΟΙ: Στις κάλπες προσέρχονται την ερχόμενη Τρίτη, 26 Ιούνη, οι αερολιμενικοί της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σύλλογό τους. Η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Αερολιμενικών» (ΕΣΚ) καλεί τους εργαζόμενους να την ενισχύσουν με την ψήφο τους, προκειμένου να μπορέσει να δώσει αγωνιστική κατεύθυνση στο Σύλλογο για τη διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

«ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»: Δίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (9 π.μ. - 11 π.μ.) πραγματοποιούν την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιούνη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» αντιδρώντας στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Παράνομη κήρυξε το δικαστήριο την 3ωρη στάση εργασίας που είχαν αποφασίσει για σήμερα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, διαμαρτυρόμενοι για τις παρεμβολές στα συστήματα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας από τις κεραίες ραδιοφωνικών σταθμών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ