Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΕΞ ΦΟΡΜ: Σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης προχωρούν σήμερα στις 11 π.μ. οι άνεργοι, ζητώντας μέτρα ουσιαστικής προστασίας.

«ΚΑΖΗΣ»: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν με απόφαση του σωματείου τους αύριο, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο αντλιών του «ΚΑΖΗ», στο Κρυονέρι, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους χρωστά η εργοδοσία εδώ και πολλούς μήνες. Στο πλαίσιο της απεργίας οι εργάτες θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο, στις 10 π.μ.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Την άμεση επαναπρόσληψη της ξενοδοχοϋπαλλήλου Αθηνάς Μελιτζάνη, που απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα από την εργοδοσία του «ΖΑΝΤΕ ΠΑΡΚ» στο Λαγανά Ζακύνθου, με την αστεία δικαιολογία ότι «ήταν αργή», απαίτησε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου κατά τη διάρκεια μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο, προχτές Κυριακή. Ο πραγματικός λόγος ήταν επειδή η εργαζόμενη είχε αναπτύξει δεσμούς με το ταξικό σωματείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, δεκάδες τουρίστες που ενημερώθηκαν τόσο για την απόλυση όσο και τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες - με ανακοίνωση γραμμένη στα αγγλικά - υπέγραψαν κείμενο στήριξης των εργαζομένων.

ΟΜΙΛΟΣ «ΜΑΝΙΑΤΕΑ»: Σε 100 απολύσεις προχώρησε αυθαίρετα η εργοδοσία στον «Ομιλο Μανιατέα» (εκδόσεις), θέτοντας παράλληλα σε διαθεσιμότητα μερικούς ακόμα από τους 140 εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες του ομίλου παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα έντονη επιχειρηματική «κινητικότητα», αναζητώντας περισσότερα κέρδη, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για τους εργαζόμενους.

«ACS»: Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση (Πέτρου Ράλλη 45, Ταύρος) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS, απαιτώντας την ανάκληση πέντε απολύσεων. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

ΣΕΛΜΑΝ: Με «οικειοθελείς αποχωρήσεις» επιχειρεί για μια ακόμη φορά η ξυλοβιομηχανία «Σέλμαν» στο Βασιλικό Εύβοιας να απαλλαχτεί από το προσωπικό και να κλείσει τμήματα του εργοστασίου. Πέρυσι έμειναν χωρίς δουλιάς 130 εργαζόμενοι και φέτος, με τη συναίνεση και της πλειοψηφίας του σωματείου, αναμένεται να προστεθούν άλλοι 40.

ΠΦΥ: Ενα χρόνο μετά την απόσυρση του προσχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) με τους όρους και τις προϋποθέσεις για τους ιδιωτικούς φορείς Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) το υπουργείο Υγείας επανήλθε με την προώθηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενός πανομοιότυπου προσχεδίου για την ιδιωτική ΠΦΥ. Στην ουσία, η κυβέρνηση της ΝΔ επαναδιατυπώνει και συμπληρώνει το ΠΔ 84/2001 που θέσπισε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προωθεί τις απαραίτητες προσαρμογές στις ανάγκες της ανεμπόδιστης επιχειρηματικής δράσης στο πρωτοβάθμιο επίπεδο παροχής υπηρεσιών Υγείας, καθώς προβλέπει ότι την ΠΦΥ μπορούν να την ασκούν οι πάσης φύσεως Ανώνυμες Εταιρείες.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ένας 54χρονος ναύτης μέσα στο δεξαμενόπλοιο [ΣΚΟΠΕΛΟΣ», όταν αυτό έπλεε 20 ναυτικά μίλια νότια του λιμανιού της Κύμης, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Ο ναύτης μεταφέρθηκε από το καράβι με πλωτό του Λιμενικού Σώματος στο Γενικό Νοσοκομείο Κύμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τη διενέργεια νεκροψίας, νεκροτομής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ