Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΕΛΒΑΛ»: Θύμα της εντατικοποίησης της δουλιάς και της ασύδοτης δράσης των εργολάβων έπεσε ένας ακόμα εργαζόμενος στην ΕΛΒΑΛ (αλουμινοκατασκευές) του Ομίλου Στασινόπουλου στα Οινόφυτα. Στις 31 Ιούλη, ο Χ. Β., έχοντας ήδη δουλέψει 16 ώρες στη βάρδια του στη συσκευασία, χτυπήθηκε στο γόνατο από γερανό που χειριζόταν συνάδελφός του στον ίδιο εργολάβο, ο οποίος επίσης εργαζόταν πάνω από 12 ώρες! Σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας, ο αρμόδιος προσωπάρχης ισχυρίστηκε προκλητικά ότι δεν μπορεί να παρέμβει, επειδή οι εργαζόμενοι είναι του εργολάβου και όχι της επιχείρησης του Στασινόπουλου.

ΒΟΛΟΣ: Απλήρωτοι παραμένουν από το περασμένο Πάσχα οι 24 εργαζόμενοι της «Αθηναϊκής Τεχνικής» του μεγαλοεργολάβου Μπαλάφα, που εκτελούν επιμέρους έργα στον Περιφερειακό του Βόλου. Το σύνολο των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία, με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις, ανέρχονται στα 150.000 ευρώ. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι για μια ακόμα φορά είναι θύματα ενός άσχημου παιχνιδιού που παίζεται σε βάρος τους, τόσο από την εργοδοσία, όσο και από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο τμήμα «Πλυντήρια - καθαριστήρια - στεγνωτήρια» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (λείπουν σιδερώτριες, πλύντριες, καθαρίστριες, ταξινόμοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει εντατικοποίηση εργασίας για τις λίγες που εργάζονται μέσα σε ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες) καταγγέλλουν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής. Στο προσωπικό δε δίνονται ατομικά μέτρα προστασίας και οι εργαζόμενοι δεν έχουν ενταχθεί ούτε στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ απαιτούν να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, να τηρούνται τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να δοθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλες τις εργαζόμενες και να ενταχθούν στα ΒΑΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ