Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΟΙ: Σε κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας προχωρούν άνεργοι από τον κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας (από Νάουσα, ΣΕΞ ΦΟΡΜ, ΕΡΙΟΤΕΚ, Πρέβεζα κλπ.) αύριο το πρωί, με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων του κλάδου. Στις 12 μ. θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης.

«ΚΑΖΗΣ»: Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων (σε Κρυονέρι και Οινόφυτα) στην επιχείρηση ΚΑΖΗΣ στη χτεσινή απεργία που έγινε με απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου, για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που χρωστά η εργοδοσία και φτάνουν μέχρι και τους 9 μήνες. Αύριο Πέμπτη, οι εργάτες συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, στις 9.30 π.μ.

ΟΛΠ - ΟΛΘ: Με Ερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Απασχόλησης, το ΚΚΕ καταγγέλλει την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την ευθεία υπονόμευση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης -κατ' εντολή των εφοπλιστών και των επιχειρηματικών ομίλων στις θαλάσσιες μεταφορές - να νομοθετήσει με υπουργική απόφαση τη δυνατότητα τα ΔΣ του ΟΛΠ και του ΟΛΘ να αλλάζουν τους όρους αμοιβής και δουλιάς των εργαζόμενων, ανεξάρτητα με τα όσα προβλέπονται στις ΣΣΕ. Οι βουλευτές του Κόμματος Ελπίδα Παντελάκη, Γιάννης Ζιώγας και Γιώργος Μαυρίκος απαιτούν την ανάκληση της υπουργικής απόφασης.

«ΜΠΟΛΤΟΝ ΓΚΡΟΥΠ»: Σε επαγρύπνηση καλεί το Συνδικάτο Χαρτεργατών τους εργαζόμενους στην αποθήκη χαρτικών που έχει η ΜΠΟΛΤΟΝ ΓΚΡΟΥΠ (ιδιοκτήτρια της ΣΟΦΤΕΞ) στην Αγία Αννα. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα, καθώς την αποθήκη μέχρι πρότινος λειτουργούσε εργολάβος, αλλά τώρα επιστρέφει ξανά στον έλεγχο της πολυεθνικής.

ΦΡΑΓΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ: Τις άθλιες συνθήκες δουλιάς και τις απολύσεις - μεταθέσεις που προωθεί η εργολαβική εταιρεία «Κ. Κουρτίδης ΑΕ» στα έργα του φράγματος Τριανταφυλλίας Φλώρινας, φέρνουν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Ο εργολάβος απόλυσε πρόσφατα τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του νεοσύστατου σωματείου των εργαζομένων στο φράγμα και έναν ακόμα εργαζόμενο, ιδρυτικό μέλος του σωματείου. Υστερα από αντιδράσεις, ισχυρίστηκε ότι αντί να τους απολύσει, θα τους μεταθέσει σε έργα της εταιρείας στην Κρήτη. Απειλεί ότι το χειμώνα θα απολύσει όλο το προσωπικό και την άνοιξη θα προσλάβει νέο. Στο εργοτάξιο δεν υπάρχει κανένα μέτρο Υγιεινής και Ασφάλειας, ενώ και οι συνθήκες διαβίωσης για όσους μένουν στο εργοτάξιο (κύρια Πομάκοι από τη Θράκη) είναι απαράδεκτες.

«EUROMEDICA»: Σύσταση στην εργοδοσία της EUROMEDICA για την επαναπρόσληψη μιας καθαρίστριας εντός των προσεχών ημερών έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Απασχόλησης κατά τη χτεσινή τριμερή συνάντηση. Στις αρχές του Αυγούστου η EUROMEDICA, επειδή ανέθεσε την καθαριότητα σε συνεργείο, απέλυσε δυο καθαρίστριες. Η μία δεν πήρε απόλυση και μετά την άδειά της επέστρεψε στη δουλιά. Στη χτεσινή τριμερή συνάντηση - εκτός απ' τον εκπρόσωπο του υπουργείου - πήραν μέρος εκπρόσωποι της EUROMEDICA και του Κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σε τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ., προχωρούν από αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην άρνηση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να μετεγκαταστήσει την υπηρεσία σε κατάλληλο χώρο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ