Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τη δημοσιοποίηση της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης «Ο Ηλιος», την ανάπτυξή της σ' ένα υψηλού επιπέδου με δωρεάν υπηρεσίες δημόσιο κέντρο, που θα έχει την ευθύνη για την εκπαίδευση και την ολοκληρωμένη αποκατάσταση και στήριξη των τυφλών και των οικογενειών τους στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και να περάσει το 100% της περιουσίας του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Ηλιος» στη Σχολή, απαίτησαν οι αγωνιστές ανάπηροι της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Τυφλών (ΕΣΚ Τυφλών), προσπερνώντας τη συμβιβασμένη ηγεσία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, σε κινητοποίηση που έγινε χτες στο υπουργείο Οικονομίας. Την κινητοποίηση διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος, θέλοντας να ρίξει στάχτη στα μάτια των μελών του Συνδέσμου που αγανακτούν από την απαράδεκτη κατάσταση στη Σχολή, τις ευθύνες της πλειοψηφίας του ΠΣΤ που η σχολή 20 χρόνια τώρα παραμένει ιδιωτικού δικαίου. Στη διάρκεια της κινητοποίησης ορίστηκε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου στις 26 Οκτώβρη.

ΕΛΒΑΛ: Την απόλυση σε επτά εργαζόμενους, ανακοίνωσε χτες το πρωί η εργοδοσία, στη «ναυαρχίδα» του επιχειρηματία Στασινόπουλου.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Το πρόγραμμα συρρίκνωσης του προσωπικού, απολύοντας υπαλλήλους από τα γραφεία της, συνεχίζουν ανενόχλητες οι «Μινωικές Γραμμές», στο όνομα της ενίσχυσης της κερδοφορίας της. Μετά από τους τρεις εργαζόμενους που πέταξε στο δρόμο το καλοκαίρι, χτες ένας ακόμα υπάλληλος στα γραφεία του Πειραιά ενημερώθηκε ότι θα πάρει το δρόμο της ανεργίας. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει δεκάδες απολύσεις, από τις οποίες 20 θα είναι με τη μέθοδο των «οικειοθελών αποχωρήσεων». Ξεκάθαρα ταγμένη στο πλευρό της εταιρείας «Μινωικές Γραμμές» είναι η πλειοψηφία της διοίκησης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ). Μάλιστα, στην πρόσφατη συνεδρίαση της διοίκησης του ΠΑΣΕΝΤ απέρριψε την πρόταση της ΔΑΣ για απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Σε 48ωρη απεργία (σήμερα και αύριο) με πρωτοβουλία του ταξικού τους σωματείου προχωρούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο ξενοδοχείο «Γυαλισκάρι» του Δήμου Παρελίων, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων ενός μήνα που τους οφείλονται από την εργοδοσία.

ΠΑΓΝΗ: Σε 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Οκτώβρη και Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με απόφαση του σωματείου τους, διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού όλων των κατηγοριών.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ: Σύσκεψη - συγκέντρωση για τα οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων διοργανώνει, αύριο Τετάρτη, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων Νομού Λάρισας. Το κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση κοινοποιείται και στα ΔΣ των συνταξιουχικών σωματείων Θεσσαλίας ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΕΑ - ΤΑΕ Δημοσίου.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Τη διασφάλιση των 170 θέσεων εργασίας στα ξενοδοχεία του Ομίλου «Λούη» στο Βασιλικό Ζακύνθου απαιτεί το Εργατικό Κέντρο, η διοίκηση του οποίου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση των ξενοδοχείων. Προκλητική ήταν η απάντηση που έδωσε στους συνδικαλιστές ο διευθυντής, δηλώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δε γνωρίζει τίποτα για τις προθέσεις του Ομίλου να διακόψει την ενοικίαση των ξενοδοχείων από τον ιδιοκτήτη τους, αφήνοντας στον αέρα τους εργαζόμενους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ