Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΠΑΜΕ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Το δικό τους στέκι δημιουργίας, προβληματισμού και οργάνωσης της πάλης για τους νέους εργαζόμενους, εγκαινιάζουν αύριο Παρασκευή στις 9 μ.μ. στο υπόγειο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19) οι νέοι του ΠΑΜΕ στον Πειραιά. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά. Το Σάββατο 3 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο θα προβληθεί η ταινία του M. Moorel το «sicko» για το σύστημα ασφάλισης στις ΗΠΑ και την ιδιωτικοποίησή του.

ΑμεΑ: Αυθαίρετα, το προεδρείο της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) καθαίρεσε απ' το ΔΣ το μέλος Μάριο Καμακάρη, στέλεχος της ΕΣΚ Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) με πρόσχημα την... αντικαταστατική του συμπεριφορά. Την ανάκληση της αυθαίρετης καθαίρεσης απαίτησε αντιπροσωπεία της ΕΣΚ Παραπληγικών που παραβρέθηκε στο ΔΣ της ΕΟΚΑ, όμως η πλειοψηφία αρνήθηκε ακόμα και να θέσει το θέμα σε ψηφοφορία. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων. Με αυθαίρετη πράξη το ΔΣ καθαίρεσε μέλος του επειδή κατήγγειλε δημοσίως συγκεκριμένα προβλήματα στις κατασκηνώσεις των ΑμεΑ, ενώ επιδιώκεται η διαγραφή του συγκεκριμένου μέλους από την Εταιρεία σε γενική συνέλευση που έχει συγκληθεί για το ερχόμενο Σάββατο. Το γεγονός καταγγέλλει η Κίνηση Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.

FULGOR: Σε δίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική εταιρεία «FULGOR» στην Κόρινθο με κεντρικό αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη των τεσσάρων εργαζομένων που απολύθηκαν τις τελευταίες πέντε ημέρες. Για σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα προκειμένου να βάλουν φρένο στο κύμα απολύσεων που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Αύριο Παρασκευή, 2 Νοέμβρη, ξεκινάει το 23ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, το οποίο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Νοέμβρη. Οι εργασίες της πρώτης μέρας του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» (Πειραιώς 1) και θα συνεχιστούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Κάνιγγος 27).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ