Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Σήμερα, Παρασκευή, ξεκινάει το 23ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, το οποίο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 4 Νοέμβρη. Οι εργασίες της πρώτης μέρας του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» (Πειραιώς 1) και θα συνεχιστούν στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Κάνιγγος 27).

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ: Χωρίς εφησυχασμό συνεχίζουν τις εξορμήσεις σε γιαπιά, εργοτάξια, πιάτσες και εργατικές γειτονιές τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, καλώντας τους εργάτες του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή, 4 Νοέμβρη, στις 8.30 π.μ., στο αμφιθέατρο ΜΑΧ, στο Πολυτεχνείο (είσοδος από Στουρνάρη). Σε τροχιά συνελεύσεων μπαίνουν τις επόμενες μέρες και τα παραρτήματα του συνδικάτου, με στόχο να σχεδιάσουν καλύτερα τη δράση τους σε τοπικό επίπεδο.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ: Στη μάχη για την επιτυχία των εκλογών από τις οποίες θα αναδειχτεί η νέα διοίκηση μπαίνει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας, ύστερα και από την προχτεσινή εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στην οποία συμμετείχαν Ελληνες και μετανάστες εργάτες. Την εισήγηση έκανε η πρόεδρος του Συνδικάτου Βάσω Μάμμαλη. Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί το πλατύ άνοιγμα στους τόπους δουλιάς, για τη μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, αλλά και σ' όλες τις μικρές και μεγάλες μάχες που έρχονται, με πρώτη το συλλαλητήριο της 7ης Νοέμβρη. Στις 6 του μήνα, σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν και τα παραρτήματα του συνδικάτου.

ΧΩΝΑΙΟΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ (Αριστοτέλους) στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι της επιχείρησης Χωναίος, απαιτώντας να ανακληθεί η πρωτόγνωρη και αντεργατική απόφαση, με την οποία τους ακυρώνουν ένσημα 3 χρόνων, επειδή η εργοδοσία δεν έχει καταβάλει στο ΙΚΑ τα αντίστοιχα ποσά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ