Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, χτες - για πολλοστή φορά - στον ΟΑΕΔ, οι εποχικοί εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων της Λάρισας, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Νέα κινητοποίηση, στον ίδιο χώρο, έχει προγραμματιστεί για τις 11 Γενάρη, στις 11 π.μ.

ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Καθημερινές στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι απασχολούμενοι - χρήστες υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στα εργαστήρια και τις Θεραπευτικές Συνεργατικές Μονάδες του «Δρομοκαΐτειου» νοσοκομείου από χτες Παρασκευή και έως την ερχόμενη Πέμπτη 20 Δεκέμβρη. Διεκδικούν άμεση καταβολή του πενιχρού θεραπευτικού επιδόματος (117-176 ευρώ το μήνα).

ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΟΣΕ: Απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας προσλήψεις και την άμεση λήψη μέτρων για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στις σιδηροδρομικές μεταφορές, έχουν προγραμματίσει από σήμερα οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ. Σήμερα, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 22 και στις 27 του μήνα, προχωρούν σε δίωρες στάσεις εργασίας (7-9 π.μ., 2-6 μ.μ. και 9-11 μ.μ.).

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Κάλεσμα στους εργαζόμενους στον κλάδο να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 16, 17 και 18 Δεκέμβρη απευθύνει το Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά. Το πρόγραμμα των εκλογών είναι: Κυριακή 16/12 από 12.30 μ.μ. - 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Δευτέρα 16/12 από 12.30 μ.μ. - 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και από 1.30 μ.μ. - 5.30 μ.μ. στην κλινική Χιώτη στη Σαλαμίνα. Την Τρίτη από 12.30 μ.μ. - 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και από 1.30 μ.μ. - 5.30 μ.μ. στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Νίκαιας (Π. Ράλλη 125).

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ: Την αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων αποφάσισε χθες η πλειοψηφία του ΔΣ στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής - και συγκεκριμένα η παράταξη «Ενωμένοι Εργαζόμενοι» (ΣΥΝ)- διευκολύνοντας έτσι την απόφαση της δημοτικής αρχής (ΣΥΝ), που στηρίζουν και οι δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για την παράδοση της ανακύκλωσης σε ιδιώτη. Απόφαση που κατήγγειλαν οι ταξικές δυνάμεις. Να σημειωθεί ότι μία μέρα πριν ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΚ (ΣΥΝ), αντιπρόεδρος στην ΠΟΕ ΟΤΑ και μέλος του ΔΣ στο Σωματείο, είχε ζητήσει να βγουν οι κάδοι στο δρόμο. Δηλαδή, να υλοποιηθεί η θέληση της δημοτικής αρχής.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΑΕΕ: Σήμερα Παρασκευή 14 Δεκέμβρη θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων για το έτος 2007 στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Γενική Συνέλευση διοργανώνει αύριο Σάββατο η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας και γύρω Δήμων, στις 10 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου (οδός Μαντζαγριωτάκη).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ