Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΑΡΦΟΥΡ: Το παράρτημα Λάρισας του σωματείου εργαζομένων «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, Ντία» καταγγέλλει τις εκδικητικές και παράνομες απολύσεις των τριών συναδέλφων τους σε Καλαμπάκα και Λάρισα, οι οποίοι πρωτοστάτησαν για την οργάνωση της απεργίας στις 12 Δεκέμβρη.

ΛΗΜΝΟΣ: Σε αναστάτωση βρίσκονται οι εκατό εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ ΜΥΡΙΝΑ» στη Λήμνο, της διαχειρίστριας εταιρείας «VENTAGLIO HELLAS ΑΕΞΤΕ», ιταλικών συμφερόντων, καθώς φημολογείται ότι κλείνει. Κανείς από τους υπεύθυνους δεν έχει δώσει εγγυήσεις για τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων. Αντίθετα, λογιστής της διαχειρίστριας ενημέρωσε κάποιους εργαζόμενους ότι έχει πάρει εντολή να ετοιμάσει αποζημιώσεις απόλυσης.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες σήμερα και την επόμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα για την επιχειρησιακή σύμβαση και θεσμικά αιτήματα καθώς η χτεσινή συνάντηση μεταξύ ΔΣ του Σωματείου και της διοίκησης της ΑΤΕ έληξε χωρίς αποτέλεσμα. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας με την ικανοποίηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες. Να απορρίψουν τη σύνδεση του μισθού με τα «μπόνους», καθώς και της αξιολόγησής τους με βάση τους «στόχους», κόντρα στη λογική της πλειοψηφίας του σωματείου που διαπραγματεύεται τη λογική των «μπόνους» και των «στόχων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ