Τρίτη 8 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ: Σε συμβολικό αποκλεισμό της πύλης 16 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή, από τις 4 έως τις 4.30 μ.μ., οι οδηγοί φορτηγών μέλη του σωματείου ΕΡΜΗΣ αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού καθώς και στην απόφαση της διοίκησης του ΟΛΘ οι κάρτες εισόδου να δίνονται με βάση το ποινικό τους μητρώο. Στο πλευρό τους, στη διάρκεια της κινητοποίησης, βρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Οι οδηγοί απαιτούν οι κάρτες εισόδου να δίνονται με βάση τις μισθολογικές καταστάσεις των επιχειρήσεων και της Επιθεώρησης Εργασίας. Χτες, μέσα από Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κλιμάκωση του αγώνα το επόμενο διάστημα.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την πρόσληψή τους απευθείας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, διεκδικούν οι 54 εργαζόμενοι που μέχρι τις 31 Δεκέμβρη απασχολούνταν μέσω εργολάβου στον έλεγχο αποσκευών του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης και έμειναν άνεργοι με τη λήξη της σύμβασης του εργολάβου. Χτες το πρωί αντιπροσωπεία των εργαζομένων και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον ΥΜΑΘ και ζήτησαν την παρέμβασή του στην κατεύθυνση άμεσης επίλυσης του προβλήματος. Από τον Απρίλη του 2007 εκκρεμεί διαγωνισμός για την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου σε εργολάβο. Η καθυστέρηση οφείλεται στις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του «πολέμου» που έχουν στήσει μεταξύ τους οι εργολάβοι. Σύμφωνα με το οργανόγραμμα θα πρέπει να απασχοληθούν 240 εργαζόμενοι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που μέχρι χτες κάλυπταν οι 54 εργαζόμενοι και άνδρες της Αστυνομίας.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ: Την πολιτική της ακρίβειας, που ιδιαίτερα το χειμώνα, λόγω και του πετρελαίου, κατατρώει το ούτως ή άλλως πενιχρό εισόδημα των χιλιάδων συνταξιούχων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. «Δε μένει παρά να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση και φυσικά να αποτρέψουμε τα αντιασφαλιστικά και αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι συνταξιούχοι.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Τρίτη 15 Γενάρη, στις 9 π.μ., μπροστά στο Πρωτοδικείο Κορίνθου, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής η ΝΕ Κορίνθου του ΚΚΕ, για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνθου και στους αγώνες για το δίκιο των εργαζομένων. Στελέχη του Σωματείου σέρνονται εκείνη τη μέρα σε δίκη, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε η εταιρεία BIOLOGICAL SERVICE (έχει την ευθύνη για την καθαριότητα στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Κορίνθου) για συκοφαντική δυσφήμιση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ