Πέμπτη 17 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ»: Το πόδι του έχασε ο εργάτης Χαράλαμπος Βουδούρης, την περασμένη Τρίτη, το μεσημέρι, όταν πιάστηκε σε ταινία μηχανήματος στο τμήμα κόντρα - πλακέ όπου εργάζεται στην ξυλοβιομηχανία «ΣΕΛΜΑΝ», στο Βασιλικό Χαλκίδας.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 40 περίπου από τις 100 καθαρίστριες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, που απασχολούνται μέσω εταιρείας, η σύμβαση της οποίας έληξε και την καθαριότητα αναλαμβάνει άλλη επιχείρηση («Υάδες Γενικοί Καθαρισμοί», ιδιοκτησίας Σ. Ρεντζεπέρη), η οποία και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε απολύσεις. Αμεση ήταν η αντίδραση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκπρόσωποι του οποίου βρέθηκαν χτες στο Πανεπιστήμιο. Πραγματοποιήθηκε συνέλευση των καθαριστριών, οι οποίες και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα, Πέμπτη, 3ωρη στάση εργασίας (6 π.μ. - 9 π.μ.) και συγκέντρωση στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης, απαιτώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

ΚΙΛΚΙΣ: Στους εργαζόμενους της βιομηχανίας επισιτισμού «Τζανής» στο Νέο Παντελεήμονα του Κιλκίς μίλησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου που επισκέφθηκε το εργοστάσιο, παρά την αρχική άρνηση της εργοδοσίας. Η Σ. Καλαντίδου κάλεσε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα, μαζί με το ταξικό κίνημα, για να μην περάσει η αντιασφαλιστική επίθεση, για ΣΣΕ που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Από 9 έως 15 μήνες μετρούν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΠΑΠ του Δήμου Λιβαδειάς. Με απόφαση της δημοτικής αρχής (ΠΑΣΟΚ) η επιχείρηση κλείνει. Στο πλευρό των εργαζομένων, βρέθηκε την περασμένη Τρίτη, αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Λιβαδειάς του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Νίκο Γκατζή και είχε συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση. Ηταν η δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιείται με βουλευτή του ΚΚΕ σε διάστημα δύο μηνών. Ο Νίκος Γκατζής χαρακτήρισε άνευ προηγουμένου την απόφαση να προχωρήσει η δημοτική αρχή στη λύση της επιχείρησης, χωρίς να ενδιαφερθεί στο ελάχιστο για το τι θα απογίνουν 60 οικογένειες που θα βρεθούν στο δρόμο.

ΚΑΖΗΣ: Πάνω από 80 μέρες επίσχεσης εργασίας συμπλήρωσαν οι εργαζόμενοι στου Καζή, διεκδικώντας δεδουλευμένα μέχρι και 12 μηνών. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν σε βάρος της εργοδοσίας.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ: Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα Πέμπτη, οι υπάλληλοι στις επιχειρήσεις Βιβλίου και Χάρτου Αθήνας και Θεσσαλονίκης με αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Την άρνησή της να ανακαλέσει τις 7 απολύσεις εργαζομένων, εξέφρασε προχτές η εργοδοσία της επιχείρησης «ΙΝΤΡΑΚΑΤ», κατά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία της υφυπουργού Απασχόλησης Σ. Καλατζάκου. Η επιχείρηση είχε προχωρήσει τον περασμένο Δεκέμβρη στην ομαδική απόλυση 9 εργαζομένων (ανακάλεσε τις 2) σε μια προσπάθεια να αντικαταστήσει το μόνιμο προσωπικό με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Το ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ «Sisko» («Σίσκο») θα προβληθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η Επιτροπή Νέων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σάββατο 19 Γενάρη, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία του συλλόγου (πλ. Μητροπόλεως 10).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ