Τετάρτη 30 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων καταγγέλλει με επιστολή της προς την υπουργό Απασχόλησης, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά. Υπογραμμίζει ότι για τις όποιες «στρεβλώσεις» υπάρχουν στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης ευθύνονται οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που φρόντισαν και φροντίζουν να ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις των εργοδοτών σε βάρος του ασφαλιστικού συστήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: Με τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας που πραγματοποίησαν χτες οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί του Δημοσίου και με την αποχή από τις δημοπρασίες των εργοληπτών Δημοσίων Εργων, συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των μηχανικών με κύριο αίτημα τη μη ενιαιοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ με άλλα Ταμεία. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης παρέμειναν κλειστές οι Τεχνικές Υπηρεσίες της χώρας, ενώ ματαιώθηκαν δημοπρασίες δημοσίων έργων σε όλη τη χώρα συνολικού προϋπολογισμού 19.389.514 ευρώ. Σημειώνουμε ότι οι μηχανικοί του Δημοσίου θα πραγματοποιήσουν νέα 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας στις 5 Φλεβάρη, ενώ οι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ απέχουν έως τις 29 Φλεβάρη από όλα τα γνωμοδοτικά υπηρεσιακά συμβούλια.

ΔΟΕ: Το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε με ψήφους της ΠΑΣΚ και των «Παρεμβάσεων» να προτείνει στις γενικές συνελεύσεις απεργία που θα ξεκινά με 5ήμερη απεργία από τη Δευτέρα 3 του Μάρτη και θα ανανεώνεται με την ίδια μορφή με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων. Οι γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν, σύμφωνα με την εισήγηση, μέχρι τις 22 Φλεβάρη. Στις 25 Φλεβάρη συγκαλείται η Ολομέλεια Προέδρων που θα πάρει και την τελική απόφαση. Την ερχόμενη Τρίτη, στις 12.30 το μεσημέρι, προγραμματίζεται κοινή σύσκεψη των ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, στα γραφεία της ΔΟΕ, με θέμα: «Κοινό πρόγραμμα δράσης».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ