Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Να μαζέψει την κατάσταση επιχειρεί η εργοδοσία του σούπερ μάρκετ «Ντία» στη Ζάκυνθο, μετά την απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση στο κατάστημα για την απεργία στις 13 Φλεβάρη. Μετά την προχτεσινή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο έξω από το σούπερ μάρκετ, η εργοδοσία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει «ατυχή γεγονότα», «άτυχη και κακή στιγμή» τους προπηλακισμούς και ζητάει την κατανόηση του εργατικού κινήματος.

ΝΑΟΥΣΑ: Με κλιμάκωση του αγώνα προειδοποιεί την κυβέρνηση το Σωματείο Κλωστοϋφαντουργών Νάουσας «Η ΚΛΩΘΩ», αν δε δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα των ανέργων του κλάδου. Θυμίζουμε ότι μετά από πολύχρονους αγώνες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ειδική εισοδηματική ενίσχυση για τους απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς. Με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προέβλεπε, άφησε έξω από τη ρύθμιση δεκάδες άνεργους εργάτες. Και πάλι κάτω από την πίεση των αγώνων των κλωστοϋφαντουργών η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα ρυθμίσει το πρόβλημα με το ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης που ψηφίστηκε το Μάρτη του 2007. Παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών και άλλων κυβερνητικών παραγόντων, μέχρι σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί.

«ΦΛΕΜΙΓΚ»: Απαράδεκτη και επικίνδυνη για τους ασθενείς και εργαζόμενους είναι η κατάσταση λειτουργίας των εργαστηρίων (αιματολογικό, βιοχημικό και μικροβιολογικό) του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», εξαιτίας της έλλειψης του αναγκαίου ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού. Οπως καταγγέλλουν το σωματείο εργαζομένων και οι τεχνολόγοι - παρασκευαστές του νοσοκομείου, με επιστολή τους προς το υπουργείο Υγείας, τη ΔΥΠΕ και την ΠΟΕΔΗΝ, τις μέρες μη γενικής εφημερίας και ειδικά η βραδινή βάρδια γίνεται χωρίς την παρουσία ιατρικού ή επιστημονικού προσωπικού και τα τρία εργαστήρια καλύπτονται από έναν τεχνολόγο ή παρασκευαστή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ