Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Στο ξενοδοχείο «Αθενς Πλάζα» (12 μ. - 6 μ.μ.) θα στηθεί σήμερα η κάλπη για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά μέχρι και τις 9 Απρίλη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στα γραφεία του συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια). Αύριο, Κυριακή, η κάλπη θα στηθεί στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ» (12 μ. - 6 μ.μ.).

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»: Σε επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων από τις 7 Απρίλη και τετράωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 12 μεσημέρι) των ειδικευμένων στις 7 και 8 Απρίλη, προχωρούν οι γιατροί του «Ευαγγελισμού».

«ΑΛΦΑ ΞΥΛΕΙΑΣ ΑΕΕ»: Στην απόλυση του πωλητή Στέφανου Μπούσιου προχώρησε η «ΑΛΦΑ ΞΥΛΕΙΑΣ ΑΕΕ», μετά τη συμμετοχή του στην απεργία της 19ης Μάρτη. Χτες, το ΠΑΜΕ απέκλεισε τις εισόδους της επιχείρησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι την παραμονή (27/3) της απόλυσης, η εργοδοσία, σε συνάντηση εκτός χώρου εργασίας, τον ρώτησε αν θα παίρνει μέρος σε κάθε απεργία...

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου που πρωτοστάτησε στη συσπείρωση των συναδέλφων του στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, προχώρησε χθες το πρωί και η εργολαβική επιχείρηση «Αφοί Κωνσταντινίδη ΑΒΕΕ» στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στελέχη του ΠΑΜΕ και του Σωματείου, το οποίο πέτυχε και την επαναπρόσληψη δύο εργαζομένων από την εταιρεία τηλεφωνικού μάρκετινγκ «ΛΕΚΚΟΣ».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ: Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει η Επιτροπή Νέων Εμποροϋπαλλήλων, στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (πλ. Μητροπόλεως 10, Μοναστηράκι). Την Κυριακή, 6 Απρίλη, στις 6 μ.μ., διοργανώνεται συζήτηση για τους νέους εργαζόμενους και τη σημασία του οργανωμένου και συλλογικού αγώνα μέσα από το σωματείο τους. Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει γλέντι με λαϊκή μουσική.

«ΚΑΖΗΣ»: Με νέα πορεία, την Τετάρτη 9 Απρίλη, στις 10 π.μ., από το ΕΚΑ μέχρι το υπουργείο Απασχόλησης, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι του ΚΑΖΗ, που βρίσκονται σε επίσχεση εδώ και πέντε μήνες, διεκδικώντας δεδουλευμένα μέχρι και 14 μηνών.

ΣΑΜΟΣ: Στις 6 και τις 13 Απρίλη θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του 29ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: Συγκέντρωση πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Λάρισας με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου σε ξενοδοχείο όπου παραβρισκόταν σε εκδήλωση ο υπουργός Παιδείας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν πλήρη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι της Τράπεζας. Η απόφαση για την προσφυγή της διοίκησης, που ζητά να κηρυχτούν οι κινητοποιήσεις τους παράνομες και καταχρηστικές, αναμένεται στις αρχές της επόμενης βδομάδας.

ΔΕΗ: Υπόμνημα μέσω του δικηγόρου της Ομοσπονδίας κατέθεσαν χθες τα πέντε μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας (ΓΕΝΟΠ), τα οποία είχαν κληθεί να καταθέσουν σαν ύποπτοι, στα πλαίσια των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης για ποινικοποίηση των αγώνων.

ΣΕΡΡΕΣ: Θύμα τραμπούκικης επίθεσης από επιχειρηματία, έπεσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σερρών Ηλίας Αντωνίου, μέσα στο γραφείο του στο Εργατικό Κέντρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι ο ιδιοκτήτης της ΣΕΡΓΑΛ, ο οποίος εξαγριώθηκε επειδή δικαιώθηκε εργαζόμενη που είχε προσφύγει εναντίον του διεκδικώντας εργατικές διαφορές. Την τραμπούκικη επίθεση καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ.

ΟΤΕ: Σε μήνυση κατά του ΟΤΕ προχώρησε χθες η ΟΜΕ ΟΤΕ, καταγγέλλοντας ότι η διοίκηση προέβη σε δυσφήμιση και συκοφάντηση της Ομοσπονδίας, παρεμποδίζει το δικαίωμα στην απεργία, προχωρά στην παράνομη πράξη της ανταπεργίας (λοκ άουτ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ