Τετάρτη 9 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΛΑΡΙΣΑ: Στις εκλογές που έγιναν στο Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Νομού Λάρισας ψήφισαν 1.543 εργαζόμενοι - έγκυρα 1.515, λευκά και άκυρα 28. Η ΔΑΣ πήρε 1.419 ψήφους, 12 έδρες στο νέο ΔΣ και 3 για την ΕΕ. Η ΠΑΣΚ-Ε 95 ψήφους και 1 έδρα στο ΔΣ. Για αντιπροσώπους στο ΕΚΛ και την Ομοσπονδία ψήφισαν 1.543 - έγκυρα 1.524 - και η ΔΑΣ πήρε 1.457 ψήφους, εκλέγοντας 37 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και 20 για την Ομοσπονδία. Η ΠΑΣΚ-Ε 67 ψήφους, 2 αντιπροσώπους για το ΕΚΛ και 1 για την Ομοσπονδία.

ΚΑΖΗΣ: Συγκέντρωση (10 π.μ., ΕΚΑ) και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης διοργανώνουν για μια ακόμη φορά σήμερα οι εργαζόμενοι στον Καζή, διεκδικώντας δεδουλευμένα μέχρι και 14 μηνών.

ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ: Σε καταβολή των δεδουλευμένων του Φλεβάρη και στη δέσμευση για εξόφληση του Μάρτη έως τις 15 του τρέχοντος μήνα υποχρεώθηκαν οι εταιρείες ΑΓΕΚ και ΓΕΚΑΤ που έχουν αναλάβει την κατασκευή τμημάτων της Εγνατίας Οδού στην περιοχή Ιωαννίνων - Μετσόβου. Ο καθολικός αγώνας των 400 περίπου εργαζομένων που βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη εβδομάδα, με την ενεργό στήριξη του Συνδικάτου Οικοδόμων και της Ομοσπονδίας του κλάδου, στρίμωξε την εργοδοσία.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πολιτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον Πειραιά, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Πειραιά (ΔΕΠΑΠ) καθώς παραμένουν απλήρωτοι έξι μήνες. Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Αναγέννηση», την οποία οι εργαζόμενοι ευχαριστούν μέσα από την ανακοίνωσή τους.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ: Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και πορεία στα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα (10 π.μ.) οι σχολικοί τροχονόμοι. Από 7 έως 11 Απρίλη βρίσκονται σε αποχή από τα καθήκοντά τους, καταγγέλλοντας ότι για 10 συνεχή χρόνια παραμένουν ανασφάλιστοι, συνεχίζουν να τους θεωρούν εθελοντές, ενώ δε δόθηκε καμία λύση στο θέμα της ένταξής τους στο ν. 164/2004.

ΕΘΙΑΓΕ: Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μειωθούν οι αποδοχές μέχρι και 40% είναι οι εργαζόμενοι του ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικών Ερευνών) επειδή η κυβέρνηση δεν καταβάλλει τα απαιτούμενα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το ΕΘΙΑΓΕ έχει εξαντλήσει πλέον τους ίδιους πόρους του και από τον επόμενο μήνα δεν μπορούν να καταβληθούν τα επιδόματα των εργαζομένων.

ΛΙΜΑΝΙΑ: Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας και η Ενωση Δοκίμων και Μονίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, ζητώντας να ακυρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού του ΟΛΠ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ