Παρασκευή 9 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΛΠ - ΟΛΘ ΑΕ: Με μαζική διαδήλωση λιμενεργατών και υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά ΑΕ, από την πλατεία Καραϊσκάκη στο νέο κτίριο του ΥΕΝ, άρχισε χτες η 48ωρη απεργία των εργαζομένων σε όλα τα λιμάνια της χώρας για την παραχώρηση των ΣΕΜΠΟ σε ιδιώτες. Στις 15 Μάη θα γίνει νέα απεργία επίσης σε όλα τα λιμάνια και συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Στην κινητοποίηση συμμετείχε μπλοκ του ΠΑΜΕ και η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του Κόμματος.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ «AQUAMARINE»: Σε κίνδυνο έθεσαν λιμενικές αρχές και εφοπλιστές τη ζωή 872 επιβατών και 407 ναυτεργατών, όταν χτες στις 11 το πρωί απέπλευσε με ρήγμα από το λιμάνι Ηρακλείου της Κρήτης το 37χρονο κρουαζιερόπλοιο «AQUAMARINE» της εταιρείας Λούης. Το κρουαζιερόπλοιο έλαβε άδεια, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του από το λιμάνι προσέκρουσε στον προβλήτα! Τέσσερις ώρες μετά, ο καπετάνιος ενημέρωσε το θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ ότι το κρουαζιερόπλοιο έφερε ρήγμα στο πίσω μέρος, δυόμισι μέτρα πάνω από την ίσαλο γραμμή. Το «AQUAMARINE» κατέπλευσε το απόγευμα στο λιμάνι της Μήλου.

ΦΟΡΤΗΓΑ: Σε κινητοποιήσεις για πέμπτη μέρα βρίσκονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων ΔΧ και βυτιοφόρων υγρών καυσίμων. Ζητούν μεγαλύτερες αυξήσεις στα κόμιστρα από το 5% που ενέκρινε η κυβέρνηση, καθώς και άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς τις Παρασκευές. Κινητοποιήσεις αποφάσισαν και οι ιδιοκτήτες ταξί (24ωρη τη Δευτέρα).

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ: Το Σάββατο, 17 Μάη, στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρωτομαγιάτικη εκδήλωση του Συνδέσμου Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αθήνας (Ακαδημίας 50).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ