Τετάρτη 4 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Πέντε εργαζόμενους απέλυσε, μέσα στο Μάη, η διοίκηση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στη Λάρισα, συνεχίζοντας την τακτική, με την οποία αποσκοπεί στη διαμόρφωση κλίματος ανασφάλειας και τρομοκράτησης των εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι οι απολύσεις γίνονται σε μια περίοδο που τα κέρδη του ομίλου έχουν διογκωθεί και συνεχώς αυξάνονται. Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας καταγγέλλει τις απολύσεις και καλεί τους εργαζόμενους ενωμένοι να αντισταθούν στην εργοδοτική ασυδοσία και, ταυτόχρονα, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το εργοστασιακό, εργοδοτικό σωματείο, που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ και κάνει πλάτες στην εργοδοσία να περάσει τα αντεργατικά μέτρα.

ΕΘΕΛ: Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της κυκλοφορίας, έχουν αποφασίσει για αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας (ΕΘΕΛ), μετά την άρνηση της διοίκησης για ουσιαστικές αυξήσεις το 2008, αντί του 0,23 ευρώ τη μέρα που προτείνει η ίδια.

ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ: Την κατάσταση που σύμφωνα με καταγγελίες του ΠΑΜΕ επικρατεί στην «Κρέτα Φαρμ» φέρνει με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, ρωτώντας την υπουργό Απασχόλησης τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία, να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να πληρωθούν οι υπερωρίες και να δοθεί το επίδομα γάμου στους μετανάστες εργάτες, με αναδρομική ισχύ.

ΟΤΕ: Τις κινήσεις εντυπωσιασμού μακριά από τους αναγκαίους μαζικούς ταξικούς αγώνες συνεχίζουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στον ΟΤΕ, οι οποίοι χτες απέκλεισαν το ΝΥΜΑ του ΟΤΕ στη Γ΄ Σεπτεμβρίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ