Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ: Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις του κλάδου στις 19 του Ιούνη και στο απογευματινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Στις 19 Ιούνη οι σχολικοί φύλακες κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας συμπαραστεκόμενοι στους σχολικούς φύλακες και διεκδικώντας μια σειρά αιτήματα. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων η Συντονιστική οργανώνει προσυγκέντρωση στις 11.30 το πρωί.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»: Ενας εργάτης γιουγκοσλάβικης καταγωγής, που δούλευε σε νεοαναγειρόμενο ξενοδοχείο στην περιοχή Κάντια, στο Ναύπλιο, τραυματίστηκε προχτές κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Ενας ακόμα εργάτης (Ossama Awadalla), αιγυπτιακής καταγωγής, με ειδικότητα ελαιοχρωματιστή, που δούλευε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «ΔΗΜΗΤΡΑ BEACH ΑΕ», στην περιοχή Αγιος Φωκάς, στην Κω, τραυματίστηκε, πέφτοντας από την ξύλινη σκάλα, ύψους περίπου δέκα μέτρων.

ΕΑΒ: 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ) - η συμμετοχή ήταν σχεδόν καθολική - στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται από την ερχόμενη Τρίτη με στάσεις εργασίας.

ΟΤΕ: Νέα απεργία στις 17 και 18 Ιούνη πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, με αφορμή τη συμφωνία της κυβέρνησης με την «Ντόιτσε Τέλεκομ». Τη δεύτερη μέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.30 το μεσημέρι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ