Τετάρτη 18 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΑ: Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις αυριανές κινητοποιήσεις του κλάδου και στο απογευματινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Αύριο 19 Ιούνη οι σχολικοί φύλακες κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας συμπαραστεκόμενοι στους σχολικούς φύλακες και διεκδικώντας μια σειρά αιτήματα. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων η Συντονιστική οργανώνει προσυγκέντρωση στις 11.30 το πρωί.

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σύσκεψη για το ζήτημα της υγείας θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα σήμερα Τετάρτη 18 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ. με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδίας ΕΒΕ του Νομού Πρέβεζας και της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Συσπείρωση».

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ - ΣΕΡΡΕΣ: Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν για δεύτερη εβδομάδα οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι που απασχολούνται στην κατασκευή του τμήματος Στρυμονικό - Χριστός της Εγνατίας Οδού μέσω του υπεργολάβου της ΑΤΤΙ ΚΑΤ «Στώκος Τεχνικά Εργα». Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα τριών μηνών. Στο πλευρό τους βρίσκεται η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ.

ΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Κάλεσμα στους εργαζόμενους να καταδικάσουν την πολιτική της ΕΕ και των εγχώριων υποστηρικτών της με αφορμή το 65ωρο και το διαχωρισμό του εργάσιμου χρόνου σε «ενεργό» και «ανενεργό», απευθύνουν με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» - ΛΑΡΙΣΑ: Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» εκφράζουν με ανακοίνωσή της η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και συγχωνευθέντων Ταμείων Ν. Λάρισας. Καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν σήμερα (12 μ., κεντρική πλατεία Λάρισας) οι εργαζόμενοι του προγράμματος.

ΕΚΕΑ: Απλήρωτοι απ' το τέλος του 2007 για την υπερωριακή απασχόλησή τους σε 24ωρη βάση μένουν ακόμα οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να μη λειτουργούν το Κέντρο πέραν της πρωινής βάρδιας. Δηλαδή το ΕΚΕΑ παραμένει απ' τον περασμένο Μάη για δυο βάρδιες - και τα Σαββατοκύριακα - κλειστό παρότι έπρεπε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ώστε να καλύπτει τις εκρηκτικές ανάγκες της χώρας σε αίμα. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων, ο προϋπολογισμός του Κέντρου για το 2008 είναι μειωμένος κατά 55% και λόγω της δραματικής μείωσης του προσωπικού η λειτουργία του Κέντρου καθίσταται σχεδόν αδύνατη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

ΟΤΕ: Για δεύτερη μέρα απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ στο πλαίσιο της απόφασης της Ομοσπονδίας για κινητοποιήσεις με αφορμή τη συμφωνία της κυβέρνησης με την «Ντόιτσε Τέλεκομ», η οποία συζητείται σήμερα στη Βουλή. Σήμερα θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος (12.30 μ.) και πορεία στη Βουλή.

ΕΑΒ: Με καθολική συμμετοχή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία» (ΕΑΒ), διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Χτες πραγματοποίησαν μονοώρες στάσεις εργασίας στην πρωινή βάρδια και μία δίωρη στην απογευματινή.

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: Αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κράτησαν τους εργαζόμενους στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας ομήρους για σχεδόν 10 χρόνια, οπότε η πολιτική της ανταγωνιστικότητας έκλεισε το εργοστάσιο, τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει για το γεγονός ότι έρχεται να ανακυκλώσει τη φτώχεια όσων βρέθηκαν στο δρόμο. Χτες υπήρξε δέσμευση για νομοθετική ρύθμιση για τους 122 απολυμένους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ειδικής επιδότησης ανεργίας, για μια πενταετία, ύψους 1.200 ευρώ μηνιαίως. Οι υπόλοιποι 80 απολυμένοι προορίζονται για τζάμπα εργατική δύναμη σε εργοδότες της περιοχής του Πειραιά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ