Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΑΒ: Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στην ΕΑΒ, συνεχίζοντας τον πολυήμερο αγώνα τους για την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, αλλά και ρίχνοντας στο κενό τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας στο ΔΣ του Σωματείου - ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ - για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα η ΠΑΣΚΕ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της ΔΑΚΕ, η οποία την έκανε αποδεκτή και έτσι έπαψε να υφίσταται διοίκηση και δεν μπορούσαν να γίνουν οι κινητοποιήσεις. Ωστόσο, η στάση των ταξικών δυνάμεων που κατήγγειλε τη μεθόδευση της πλειοψηφίας και η αντίδραση των εργαζομένων ανάγκασαν τις δύο παρατάξεις να ακυρώσουν τις μεθοδεύσεις τους.

ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ: Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στις νομαρχίες, διεκδικώντας μια σειρά οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Οι ταξικές δυνάμεις, η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση», καλούν σε μαζική συμμετοχή για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικήσουν αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες. Παράλληλα, καταγγέλλει την πλειοψηφία στο ΔΣ της Ομοσπονδίας (ΟΣΥΝΑΕ) που απέρριψε πρόταση των ταξικών δυνάμεων για προετοιμασία και κλιμάκωση των αγώνων.

ΒΙΑΜΥΛ: Κλιμακωτές κινητοποιήσεις για το διάστημα 15 Ιούλη μέχρι 30 Σεπτέμβρη, εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΜΥΛ, αντιδρώντας στην απόφαση της πολυεθνικής ιδιοκτήτριας εταιρείας «Tate & Lyle» να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο στις 30 Σεπτέμβρη. Απαιτούν από την κυβέρνηση να τους εντάξει σε ρύθμιση αντίστοιχη με αυτή που εξασφάλισε για τους εργαζόμενους στη βιομηχανία Λιπασμάτων ή στη Βιομηχανία Ζάχαρης.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων τη Δευτέρα 30 Ιούνη, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (2ος όροφος). Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνέλευση είναι η καλπάζουσα ακρίβεια και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Αλλη μια απεργία, αυτή των γεωπόνων του Δημοσίου, κηρύχτηκε παράνομη και καταχρηστική. Η περαιτέρω πορεία του αγώνα θα αποφασιστεί στις συσκέψεις των περιφερειακών συμβουλίων της ΠΕΓΔΥ, τις αμέσως επόμενες μέρες.

ΑμεΑ: Υπογράφηκε, μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης, η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας για τη χορήγηση επιδόματος κίνησης 165 ευρώ μηνιαίως, σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω στα κάτω άκρα τους. Το επίδομα χορηγείται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις - Τμήματα Πρόνοιας των Νομαρχιών της χώρας, από τη στιγμή που θα καταθέσει ο δικαιούχος την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ