Τρίτη 15 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ»: Σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης προχωρά σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 15 και 16 Ιούλη, αντίστοιχα, το Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχειακό Συγκρότημα «Αστέρας Βουλιαγμένης». Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε τη μάχη και πρωτοστάτησε στην οργάνωση κινητοποιήσεων, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, κόντρα στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία, κόντρα στη συμβιβασμένη πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) του σωματείου, καλεί σε υπερψήφιση του συνδυασμού της.

ΑΝΕΡΓΙΑ: Τους 380.775 έφτασαν οι άνεργοι τον Απρίλη του 2008, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας εργατικού δυναμικού, που ανακοίνωσε χτες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Υπερδιπλάσιο παραμένει το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (11,8%) έναντι των αντρών (4,8%) για τον ίδιο μήνα, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας κατά ομάδες ηλικίας παρουσιάζεται στους νέους από 15 έως 24 ετών (20,4%). Τέλος, διψήφιο είναι το ποσοστό ανεργίας και στους νέους από 25 έως 34 ετών (11,4%).

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ έξω από το λογιστικό γραφείο της εργοδοσίας Ναυσικά Τζίμα και Μιχάλη Νόβα, στην Πρέβεζα, πραγματοποιήθηκε, χτες το πρωί, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της αναίτιας και αυθαίρετης απόλυσης του εργαζόμενου - συνδικαλιστή, γραμματέα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στελέχους της Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Κώστα Ντακοβάνου. Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία προέβη στην απόλυση του εργαζόμενου λογιστή όταν εκείνος αρνήθηκε να συναινέσει στην καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας (υπερωριακή - απλήρωτη εργασία, δουλειά και τα Σάββατα) που αξίωνε η εργοδοσία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ