Πέμπτη 24 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΜΙΝΕΡΒΑ»: Με τρίωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΜΙΝΕΡΒΑ συνεχίζουν και αυτή τη βδομάδα τη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Για σήμερα, μεταξύ 2 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση, την οποία θα ακολουθήσει «αγωνιστικό» γλέντι.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΑ: Την κήρυξη 48ωρης απεργίας αποφάσισαν για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οι τηλεπικοινωνιακοί υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, διεκδικώντας νομική κατοχύρωση των θέσεων εργασίας τους στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Οπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου, τόσο ο δικός τους κλάδος, όσο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ, δεν είναι νομικά κατοχυρωμένοι. Οι τηλεπικοινωνιακοί απαιτούν την άμεση προώθηση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα κατοχυρώνει τις Υπηρεσίες Αεροναυτιλίας της ΥΠΑ και το Προσωπικό Τηλεπικοινωνιακών στον ΔΑΑ με οργανικές θέσεις.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ: Με υψηλά ποσοστά συμμετοχής πραγματοποιήθηκε η 3ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στην περιοχή Μακεδονίας - Θράκης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Απαιτούν την απόσυρση του άρθρου 26 του νομοσχεδίου για την κτηνοτροφία, με το οποίο καταργούνται οι Διευθύνσεις, μειώνονται οι οργανικές θέσεις, υποβαθμίζονται και συρρικνώνονται περισσότερο οι αποκεντρωμένες και οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου. Ετσι δίνεται το τελειωτικό χτύπημα στους ελέγχους των ζωοτροφών και των τροφίμων από τις υπηρεσίες του υπουργείου και τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και επέδωσαν ψήφισμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ