Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Απλήρωτοι για το μήνα Ιούνη παραμένουν οι οικοδόμοι της «ΑΕΓΕΚ», που δουλεύουν στα έργα επέκτασης της γραμμής του μετρό μέχρι την Αγ. Παρασκευή. Αμεση ήταν η παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων, ενώ σχεδιάζεται αγωνιστική παρέμβαση, αν δεν καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.

«BELLISSIMO»: Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις εργασιακές συνθήκες που κυριαρχούν στους τόπους δουλειάς και στις 24 Ιούνη κόστισαν τη ζωή στον 19χρονο Πακιστανό Ρεχμάν Μαχμούτ, ο οποίος δούλευε ανασφάλιστος ως διανομέας για την πιτσαρία «Bellissimo», πραγματοποιούν το ΠΑΜΕ και ταξικά συνδικάτα έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, μεθαύριο Παρασκευή 1 Αυγούστου, στις 9 π.μ.

ΗΣΑΠ: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, αντιδρώντας στην αντεργατική τροπολογία για τις πρώην ΔΕΚΟ. Επίσης, αύριο συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά μετά το πολύνεκρο «ατύχημα» στο Πέραμα, με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας (5 - 9 π.μ. και 9 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας).

ΑΔΕΙΟΣΗΜΟ: Ξεκινά σήμερα η καταβολή του αδειόσημου για τους οικοδόμους, από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Η καταβολή θα γίνεται μέχρι τις 20/8 και συγκεκριμένα στις 30-31/7, 4-5/8 και στις 12, 13 και 20/8, από τις 5.30 μ.μ. μέχρι τις 8.30 μ.μ.

ΟΕΒ: Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα (10 π.μ. - 3μ.μ.) οι υδρονομείς και ηλεκτρολόγοι των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας με απόφαση του Σωματείου τους. Θεωρούν ότι το ΠΔ 164/04 ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στη λειτουργία των ΟΕΒ με την επιβαλλόμενη απόλυση ικανού και έμπειρου προσωπικού, που έχει ως αποτέλεσμα την επισφαλή λειτουργία τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ