Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΑΣ

Κόντρα συμφερόντων.... Φωτιές έχει ανάψει στους κόλπους της ΦΙΦΑ η δήλωση του προπονητή της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ, ότι τάσσεται υπέρ εάν οι «κόκκινοι» ζητήσουν αποζημίωση από την παγκόσμια συνομοσπονδία ποδοσφαίρου για τον τραυματισμό του παίκτη τους Σισέ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της εθνικής Γαλλίας. Το θέμα έχει ανοίξει από τον περασμένο Μάρτη, όταν η βελγική Σαρλερουά προσέφυγε στα διεθνή δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση για τον τραυματισμό του Μαροκινού παίκτη Ουλμέρ, που αγωνίστηκε σε προκριματικό αγώνα του Μουντιάλ με τα χρώματα της χώρας του. Το θέμα δεν έχει λήξει και συνεχώς έχει νέα επεισόδια, αφού πολλοί σύλλογοι φέρονται πλέον αποφασισμένοι να μη στερούνται τους παίκτες τους. Αλλωστε στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο οι παίκτες δεν αποτελούν παρά περιουσιακά στοιχεία ενός συλλόγου, που δε θέλουν οι διοικούντες να τους στερούνται για υποχρεώσεις ξένες προς αυτές, όπως η συμμετοχή σε διοργανώσεις που αποφέρουν κέρδος στη ΦΙΦΑ.

  • Το κράτος εν κράτη των επίσημων χορηγών του Μουντιάλ για τη διαφήμιση και την αποκλειστική πώληση των προϊόντων τους φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα στους Γερμανούς. Και αυτό γιατί οι λάτρεις της μπίρας αναγκάζονται να πίνουν έξω από τα γήπεδα μόνο την αμερικάνικη μπίρα που αποτελεί χορηγό της διοργάνωσης, την οποία μάλιστα θεωρούν πολύ... κακή σε σχέση με τις δικές τους. Μάλιστα γερμανικό κανάλι αφιέρωσε ολόκληρη εκπομπή θεωρώντας απαράδεκτο στην πατρίδα της μπίρας να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.
  • Το δικό τους πόλεμο εκτός Γερμανίας διεξάγουν δυο μεγάλες εταιρίες αθλητικών ειδών προκειμένου να κατακτήσουν την αγορά των ΗΠΑ. Η ADIDAS (γερμανικών συμφερόντων) έχει πληρώσει υπέρογκα ποσά προκειμένου να απαγορεύσει τη διαφήμιση της αντιπάλου ΝΙΚΕ, που είναι αμερικανικών συμφερόντων. Η δεύτερη βέβαια βρήκε άλλον τρόπο, αφού υπέγραψε συνεργασία με ιστοσελίδα στο Ιντερνετ που ασχολείται με τα νέα του Μουντιάλ.
  • «Σκόντο» δεν έχει ούτε στους οικοδεσπότες. Το υπέρογκο ποσό των 13 εκατ. ευρώ χρεώθηκε η εταιρία διαχείρισης των γερμανικών σιδηροδρόμων προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το λογότυπο του Μουντιάλ στα τρένα και τους σταθμούς.
  • Η τρομολαγνεία κοστίζει... Περίπου 3.500 ευρώ έχει το μηνιαίο μίσθωμα και 80.000 ευρώ η αγορά ενός κινούμενου ρομπότ που χρησιμοποιείται αυτές τις ημέρες στη Γερμανία και αποστολή του είναι να αντιμετωπίζει πυρηνικούς, βιολογικούς και χημικούς κινδύνους. Το φάντασμα της τρομοκρατίας θέλει... πολλά λεφτά.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ