Παρασκευή 14 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΑΣ

Το μεγάλο φαγοπότι: Κέρδη περίπου 1,2 δισ. ευρώ μέτρησε η εταιρία αθλητικών ειδών ADIDAS, μια εκ των επίσημων χορηγών του Μουντιάλ και αποκλειστικός χορηγός της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Χαρές και πανηγύρια όμως είχαμε και στην άσπονδη φίλη της ADIDAS, την PUMA που και αυτή φέρεται να αύξησε κατά 40% τα ετήσια κέρδη με αφορμή πάντα τη διοργάνωση του φετινού Μουντιάλ. Ακόμα και η τρίτη της παρέας ΝΙΚΕ, μπορεί να μην είχε μεγάλο μερίδιο στην πίτα των κερδών αλλά επίσης οι άνθρωποί της δηλώνουν ευχαριστημένοι αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έκαναν ρεκόρ πώλησης στις φανέλες που σπονσοράρουν, με βαρύ χαρτί σε αυτό αυτή της εθνικής Βραζιλίας. Και όλα αυτά τη στιγμή που τα περισσότερα προϊόντα και των τριών εταιριών (όπως και άλλων αντίστοιχων) κατασκευάζονται σε χώρες της Ασίας όπου στα εργοστάσιά τους κυριαρχεί καθεστώς δουλείας. Μικρά παιδιά σε ρόλο εργαζόμενου, μισθοί ψίχουλα και ούτε λέξη για ανθρώπινο ωράριο ή ασφάλιση.

Υπέκυψε ο Κίσλινγκ. Υπέκυψε στα τραύματά του τελικά ο προϊστάμενος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Βερολίνο, Γίργκεν Κίσλινγκ, που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και αυτοπυροβολήθηκε, το βράδυ του μεγάλου τελικού της διοργάνωσης,. Ο Κίσλινγκ κατείχε υψηλή θέση στην επιτροπή διοργάνωσης του Μουντιάλ, καθώς ήταν ο συντονιστής των δραστηριοτήτων στην πρωτεύουσα της Γερμανίας για πολλά χρόνια, ενώ ήταν αυτός που δημιούργησε και την περίφημη Fan Mile, με τις τεράστιες οθόνες και τις εξέδρες στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου χιλιάδες φίλαθλοι παρακολούθησαν τους αγώνες.

Εξηγήσεις Ζιντάν. Ο Ζινεντίν Ζιντάν σε συνέντευξή του στη Γαλλία ζήτησε συγχώρεση για την ενέργειά του να χτυπήσει τον Ματεράτσι στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου, ενώ αποκάλυψε πως η στιγμή που τον εξόργισε ήταν όταν ο Ιταλός παίκτης έβρισε τη μητέρα του και την αδερφή του. Παράλληλα, όμως, ζήτησε συγνώμη και ιδιαίτερα από τα μικρά παιδιά που εκείνη την ώρα έβλεπαν τον τελικό. Πάντως, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της ΦΙΦΑ, οι δυο παίκτες κλήθηκαν να απολογηθούν στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (κάτι που αναμενόταν) για το επεισόδιο που είχαν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ