Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
«Κρύβονται» πίσω από φιέστες

Τα... ντουέτα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά και τη Νομαρχία Αθήνας, πήραν χτες - πρώτη μέρα στα σχολειά για τους μαθητές - τους δρόμους και, λες και «γύριζαν» διαφημιστικό, είτε παρουσίαζαν κάποιο... «έργο» είτε μοίραζαν μπαλόνια και πλαστελίνες...

Δημοτικό σχολείο στην Γκράβα και ΤΕΕ στο Χαλάνδρι που μεταστεγάστηκαν σε νέα κτίρια («με ευθύνη της Υπερνομαρχίας» όπως σημειώνουν) επισκέφθηκαν χτες, πρώτη μέρα στα σχολεία, η υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Φώφη Γεννηματά και ο νομάρχης Γιάννης Σγουρός. Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί, στο Χαλάνδρι «καταφέραμε να λύσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα, να στεγάσουμε δύο τεχνικά εκπαιδευτήρια, με δικούς μας πόρους».

Μια φιέστα «με ξυλοπόδαρους, μαριονέτες, μάγους, ταχυδακτυλουργούς, παντομίμες» έστησαν, χτες στη Φωκίωνος Νέγρη, ο υποψήφιος υπερνομάρχης της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος και η υποψήφια νομάρχης Φωτεινή Πιπιλή και μοίραζαν «μπαλόνια και πλαστελίνες» στα παιδάκια.

* * *

Διαφημίζουν λοιπόν δύο αίθουσες και κάνουν φιέστες, όταν την ίδια στιγμή και με δική τους ευθύνη στο Λεκανοπέδιο της Αττικής:

  • το 10% περίπου των σχολικών μονάδων (269 με 45.000 μαθητές) λειτουργούν σε διπλοβάρδια
  • 295 μονάδες στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια, στην πλειοψηφία τους ακατάλληλα
  • το 80% των σχολικών κτιρίων δεν πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας
  • τα 4 στα 10 σχολεία δεν έχουν ούτε αυτοσχέδια βιβλιοθήκη ή αν έχουν παραμένει κλειστή. Η πλειονότητα των σχολείων δεν έχει εργαστήρια
  • κάθε χρόνο πάνω από 10.000 μαθητές των πιο φτωχών περιοχών εγκαταλείπουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Και τώρα - προεκλογικά - επιχειρούν διαφημίζοντας κάποια φτιασιδώματα ή διοργανώνοντας παραστασούλες για τις κάμερες να ωραιοποιήσουν την κατάσταση και να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους. Οι ψηφοφόροι ας μην «τσιμπήσουν», γιατί τη χάρη που θα τους κάνουν, θα την πληρώσουν τα παιδιά τους...

Δούλεμα στα «τιμημένα γηρατειά»

Τις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Αγιο Ανδρέα, όπου φιλοξενούνται άτομα της λεγόμενης τρίτης ηλικίας, επισκέφθηκε απόγευμα της Κυριακής ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Αθηναίων Κώστας Σκανδαλίδης. Τους τόνισε την «πρόθεσή του να αναδείξει τις κατασκηνώσεις του Δήμου ως τις καλύτερες της Ευρώπης». Τους ευχήθηκε κιόλας «υγεία και καλό χειμώνα».

Οπως αναμενόταν, «ξέχασε» να αναφερθεί στην πολιτική που εφάρμοσε το κόμμα του ως κυβέρνηση - και ο ίδιος ως υπουργός - απέναντι στα «τιμημένα γηρατειά». Με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μειώσεις στις συντάξεις, καθήλωσή τους σε όρια πείνας, τζογάρισμα αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων στο Χρηματιστήριο και απώλειά τους, αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, νοσήλια, ράντσα, ξύλο - ΜΑΤ - χημικά σε πορείες συνταξιούχων και τόσα άλλα ακόμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ