Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
«Εμποροι» ελπίδας

Σεπτέμβρης 2006: Η Χρύσα Αράπογλου, υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνει τη δημιουργία 3.000 νέων θέσεων εργασίας.

Σεπτέμβρης 2006: Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, πλειοδοτεί, αμέσως μετά, ανακοινώνοντας 8.000 νέες θέσεις εργασίας, που θα προκύψουν από την υλοποίηση των μεγάλων έργων.

Σεπτέμβρης 2002: Ο Ανδρέας Καράβολας, νυν δήμαρχος Πάτρας με το ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος τότε, δεσμευόταν, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για τη δημιουργία 6.000 θέσεων εργασίας.

* * *

Το τεράστιο αυτό ψεύδος αποκαλύφθηκε - αν και ήταν γνωστό από την αρχή - σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια αμέσως μετά. Η άκρατη υποσχεσιολογία πασπαλισμένη με το στοιχείο του ρουσφετιού, αποτελεί την πλέον πρόσφορη μέθοδο για τους εκπροσώπους του δικομματισμού προκειμένου να αποσπάσουν την ψήφο του λαού. Απέναντι σ' αυτόν τον απροκάλυπτο και χυδαίο εμπαιγμό, η καταδίκη του λαού πρέπει να είναι τόσο ηχηρή όσο και οι προεκλογικές τους παρόλες.

Κόπτεται για τους άνεργους

Ετσι, λοιπόν, και ο Αργύρης Ντινόπουλος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς της ΝΔ, συνεχίζει να εμφανίζεται ως... υπερασπιστής των εργατών. Κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, πριν λίγες μέρες, το... παράκανε. Δήλωσε πως «τα συνδικάτα και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μπορούν να βρεθούν μαζί στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες». Και προτείνει πως... «μαζί με τη ΓΣΕΕ πρέπει να διεκδικήσουμε λύσεις για τα προβλήματα τόσο των εργαζομένων, όσο και κυρίως των ανέργων»!

* * *

Είμαστε σίγουροι κ. Ντινόπουλε πως αυτή η ΓΣΕΕ, που υπέγραψε αύξηση στο μεροκάματο 77 λεπτών του ευρώ, και αυτή η Νομαρχιακή αλλά και Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μοιράζει μία θέση εργασίας σε 2, 3 και 4 εργαζόμενους, σίγουρα μπορούν να βρεθούν μαζί και να συνεργαστούν πολύ καλά. Μπορούν πολύ καλά να «χτυπήσουν» ακόμα περισσότερο τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό άλλωστε δεν είναι και η πολιτική της κυβέρνησής σας;



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ