Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
Αποπροσανατολίζουν

Το αποπροσανατολιστικό... επιχείρημα περί «βορείων και νοτίων» συνεχίζεται για τα καλά στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά όχι με πρωταγωνιστή τον «γαλάζιο» υποψήφιο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, αλλά τον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Στα ιλουστρασιόν φυλλάδια, που μοιράζει στις πόρτες των Θεσσαλονικέων, γράφει: «Για να σταματήσει η Αθήνα να διοικεί τη Θεσσαλονίκη» ή «Κανένα Υπουργείο της Αθήνας δεν μπορεί να γνωρίζει τις ανάγκες και τα προβλήματα, τις προοπτικές και τις αξιώσεις των Θεσσαλονικέων, όσο οι εκπρόσωποί τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

* * *

Θέλει να πείσει, δηλαδή, ή ότι τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης υπάρχουν, γιατί δεν τα καταλάβαινε το «αθηναϊκό κράτος» ή ότι αυτός είχε καλές προθέσεις αλλά δεν τον άφησαν να λύσει τα προβλήματα της πόλης. Σα να λέμε ότι παίρνει τα μέτρα του ο «γαλάζιος» δήμαρχος, μην τυχόν και πάει στο μυαλό κανενός ανθρώπου η πραγματική αιτία των λαϊκών προβλημάτων, δηλαδή η εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική του.

Τάζει... ρήξη

«Ετοιμοι για αναπόφευκτες συγκρούσεις, ρήξεις και ανατροπές, προκειμένου να διασφαλιστεί καλύτερη ποιότητα ζωής...», δηλώνουν τα στελέχη του συνδυασμού «Νέο Κερατσίνι» και ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Σαλαλές, τον οποίο στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Σαν να απευθύνονται δηλαδή σε πολίτες με χαμηλή νοημοσύνη ή που δεν ξέρουν τι γίνεται στην πόλη τους και τι στάση κράτησε ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι σε συγκεκριμένα λαϊκά προβλήματα.

* * *

Πού ήταν άραγε, όταν με ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής - την οποία στήριξε με την ανοχή του - επαναλειτούργησε το εργοστάσιο της ΔΕΗ; Πού ήταν τόσα χρόνια που το εργοστάσιο λειτουργεί και ρυπαίνει; Θα... παλέψει λέει για τη μετεγκατάσταση του νεκροταφείου στο Σχιστό. Και τόσα χρόνια, που παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων, δεν έχει γίνει τίποτα, μήπως ο κ. Σαλαλές δεν ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Απαιτεί επίσης να φύγει η λυματολάσπη από την Ψυττάλεια. Πού ήταν τόσα χρόνια που οι κάτοικοι κινητοποιούνται; Γιατί δεν έκανε παρέμβαση όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - που τον στηρίζει - δεν προχώρησε στην κατασκευή εργοστασίου ξήρανσης, προκαλώντας τη σημερινή περιβαλλοντική βόμβα για την περιοχή; Τώρα ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος;



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ