Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
Δωράκι στο μεγάλο κεφάλαιο

Ολο καμάρι εγκαινίασε προχτές το απόγευμα ο δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς (ΝΔ), το πάρκινγκ - «δώρο» σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, το οποίο έγινε με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Ο χώρος στην περιοχή του Καρέα είχε δεσμευτεί από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου για να γίνει εκεί μεγάλο δημοτικό πάρκινγκ, ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις και πλατεία, όλα δώρο στο βυρωνιώτικο λαό, με δωρεάν χρήση.

* * *

Η σημερινή διοίκηση το χάρισε μεν, αλλά όχι στους εργαζόμενους του Βύρωνα, καθώς η εταιρεία θα εκμεταλλεύεται τις 84 θέσεις πάρκινγκ για 25 χρόνια, γεμίζοντας τα ταμεία της από τις τσέπες του βυρωνιώτικου λαού. Να σημειωθεί ότι μια θέση πάρκινγκ θα κοστίζει 90 ευρώ το μήνα για τα επόμενα 2 χρόνια, ενώ αργότερα θα μπορεί να το αυξήσει, κατά το δοκούν.

Τσάμπα τραπεζώματα

Μέχρι και τσάμπα τραπεζώματα έφτασε να διοργανώνει ο υποψήφιος της ΝΔ για τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής Γιώργος Λιάκος (και νυν δήμαρχος Ασπροπύργου). Η πρόσκληση που έστειλε σε όλα τα ΚΑΠΗ των Ανω Λιοσίων και καλεί όλους τους συνταξιούχους την Πέμπτη σε γνωστή ταβέρνα στη Φυλή, για να τους κάνει δωρεάν το τραπέζι, τα λέει όλα.

* * *

Είναι και αυτός από τους πολλούς κυριολεκτικά αισχρούς τρόπους που χρησιμοποιούν οι υποψήφιοι του δικομματισμού - και όχι μόνο - για να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού και ύστερα από τη θέση του τοπικού άρχοντα να εφαρμόσουν κατά γράμμα κάθε αντιλαϊκή επιλογή, γιατί είναι σίγουρο ότι ο εκλεκτός της ΝΔ δε θα πει κουβέντα για τις συντάξεις πείνας των 300 και 400 ευρώ, με τις οποίες παλεύουν καθημερινά να επιβιώσουν οι χιλιάδες συνταξιούχοι. Γιατί ακριβώς αυτές οι συντάξεις είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υπηρετεί ο υποψήφιος της ΝΔ.

Οι συνταξιούχοι, όμως, δεν έχουν ανάγκη από τραπεζώματα αλλά από συντάξεις με τις οποίες να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Εχουν ανάγκη από νομάρχες και δημάρχους που θα είναι στο πλευρό τους, όταν θα βγαίνουν στους δρόμους με ένα κουλούρι στο χέρι και θα διεκδικούν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ