Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
Ιδεολογία της επιχειρηματικότητας

Γεμάτο «μεγάλα» λόγια και αναφορές στην προώθηση της «επιχειρηματικότητας» σε κατεύθυνση «μερικής απεξάρτησής της (σ.σ. της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης) από την κρατική χρηματοδότηση», είναι το πρόγραμμα της «Υπερνομαρχίας Δράσης» που ανακοίνωσε ο υποψήφιος υπερνομάρχης της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος. Στο πρόγραμμα υποστηρίζεται πως η ιδεολογία του συνδυασμού είναι η «ιδεολογία της αποτελεσματικότητας»!

* * *

Το τι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη... ιδεολογία εξηγείται όταν περιγράφονται οι «έξι στρατηγικές μητροπολιτικές δράσεις» όπου αναφέρεται και η πιο... σημαντική: «Αμεση αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις συμπράξεις του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα με στόχο την εξασφάλιση πόρων από τον ιδιωτικό τομέα, την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τη μερική απεξάρτησή της από την κρατική χρηματοδότηση». Το παραπάνω σε μετάφραση σημαίνει κάλεσμα προς το κεφάλαιο για περισσότερα κέρδη στην Αυτοδιοίκηση.

Τιμή στους... Σαλαμινομάχους

Το σταθμό και το εργοστάσιο του ΗΣΑΠ στον Πειραιά επισκέφθηκαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για την Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά, με επικεφαλής την Φώφη Γεννηματά. Επίσκεψη στην οποία δε θίχτηκαν καίρια ζητήματα, όπως ο πολυκερματισμός των φορέων των δημόσιων συγκοινωνιών - μεταφορών και η κατάτμηση του έργου τους, η σταδιακή εκχώρησή του μέσω ανάληψής του από δημοτικές επιχειρήσεις τις οποίες καλοβλέπουν ιδιώτες, τα πολλαπλά και ακριβά εισιτήρια κλπ. Ο,τι, δηλαδή, ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται επί ΝΔ.

Αλλά στο «θεαθήναι» συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν. Για παράδειγμα, προχώρησαν σε αποκαλυπτήρια μνημείου στο χώρο του Τύμβου των Σαλαμινομάχων, στη γιορτή «Σαλαμίνια 2006». Η σχετική ανακοίνωση, με τον κωμικοτραγικό τίτλο «Φόρος τιμής στους Σαλαμινομάχους μετά από δεκαετίες λήθης», βαρύγδουπα αναφέρει: «Το όνειρο έγινε πραγματικότητα (σ.σ.:;!). Μετά από δεκαετίες λήθης και απαξίωσης (...) υπάρχει ένα μνημείο, σημείο αναφοράς στην ιστορική ναυμαχία που άλλαξε τον ρουν της ιστορίας». Τι άλλο θα δούμε και θ' ακούσουμε...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ